Кожата ми се раздразва силно при бръснене. Какво бихте ме посъветвали?

0
2253

Свръхчувствителната кожа е разпространен проблем при мъжете. Като цяло, колкото по-здравословно се храните, толкова по-гладка е ко­жата ви и толкова по-малка е вероятността от възпаления. Консумацията на много пържени храни, алкохол и тютюнопушенето правят кожата ви крайно чувствителна и податлива на разранявания и възпаления, когато се бръснете.

Това е по отношение на храненето. Ще трябва да обърнете внимание и на начина, по който се бръснете. Не използвайте прекалено гореща вода, тъй като това само ще раздразни кожата ви още повече. Повечето пени за бръснене са алкални и отстраняват киселинното покритие на кожата – затова използвайте олио за бръснене.

Друга разпространена грешка е да прокарвате бръснача срещу посо­ката на растеж на косъма. Макар така избръсването да е по-гладко, то раздразва кожата още по-силно. По-добре ползвайте много остър бръс­нач и го прокарвайте по посока на растежа на косъма. При бръсненето на практика се отстранява най-горният слой кожни клетки, което оставя кожата предразположена към възпаления, затова след избръсване нана­сяйте върху лицето си овлажняващ крем или гел от алое вера.

Оценете статията

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here