13 налудничави съвета, които ще подобрят тренировката ти – част 2

0
1216

jena-trenira-s-girichki 8.Дишай и издишай
Може и да го сметнеш за налудничаво, но шумното вдишване и издишане може да доведе до огромни ползи за тренировката ти.Колкото по-шумно, толкова по-добре.Особено когато правиш лицеви опори, коремни преси и клекове(Какво? Не правиш клекове? Тогава започвай колкото се може по-скоро).Та този трик може да те отърве от стреса и да ти помогне да увеличиш силата си.И сега се питаш – „как точно ще стане този номер?“. Много просто- така снабдяваш кръвта си с повече кислород, а от там тръгва и цялата верига.Просто нали ?

9.Тренирай гръб
Много дами пропускат тази мускулна група, защото си мислят,че ще станат много мускулести и няма да изглеждат добре.Истината е, че тялото трябва да се развива пропорционално и равномерно.Ако пренебрегнеш дадена мускулна група рискуваш да се сдобиеш с неприятни изкривявания или сам(а) да попаднеш в собствения си капан и да нарушиш симетрията на тялото си.Споделяме всичко това,защото пренебрегването на гърба в тренировките, може би не сега и не веднага, но някога в бъдеще би довело до неприятни изкривявания.

10.Това ще ти допадне
Какво комбинира белтъчини, калций и антиоксиданти в една приятна напитка.Никое друго освен любимото ти още от детството – шоколадово мляко.Даже и учените са провели изследвания разделяйки две групи атлети.Едната група пиела шоколадово мляко между двете си тренировки, а другите не.Няма да ти кажем коя са се справили по-добре !

11. Да поговорим за сутиени
Мислиш,че спортните сутиени те предпазват само от болезненото подскачане на двете ти симпатични приятелки.Значи мислиш правилно,обаче „само“ не е точното определение.Интензивните дейности като спорт, аеробика и като цяло всичко, което кара гърдите ти да подскачат,могат да разпънат(разтегнат)нежната тъкан,която оформя гърдите ти ( поддържа тяхната форма).Така , че „само“ , не е единственият отговор.

12.Магията на кафето
Едно кафе преди тренировка може да ти помогне да си по-свеж,енергичен, и да намали болките в мускулите ти.Повече енергия, по-добра тренировка ! Кафенце ?

13.Крещи
Думи като „Аз мога“ , „Ще се справя“ , „ Аз съм човека“ ! Каквото решиш,стига да работи за теб и да може да повиши мотивацията ти. Интересен трик, който може би не знаеш е , че крещенето може да отвлече вниманието ти от интензивността на тренировката и да ти помогне да се справиш по-добре от когато и да е било.

Светослав Коджаманов – Тренирай – сам избираш

Оценете статията

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.