Азбучен лекар за всеки дом

0
525

Използвана широко днес от лекари и пациенти, хомеопатичната терапия е предпочитан метод за лекуване на различни болести от голям процент хора заради лесния начин на прилагане и липсата на каквито и да е противопоказания, токсичност и нежелани ефекти. Още повече, че в XXI в., когато всяка свободна минутка е ценна за нас, почти не ни остава време да отидем на преглед, а това води до крещяща нужда от лесно изпълним метод за самолечение. Затова и когато се разболеем, в повечето случаи се обаждаме по телефона на личния си лекар, за да ни предпише нужните лекарства от разстояние. За да спести време и средства на своите пациенти, френският лекар Жан-Луи Масон решава да напише книга, която съдържа повече от 260 често срещани хомеопатични медикамента, подходящи за прилагане в домашни условия.

В своята „Хомеопатия от А до Я” (ИК „Изток-Запад”) д-р Масон излага повечето болести, за които съществува хомеопатично лечение, подреждайки ги по азбучен ред. Авторът дава обширна информация за основните симптоми, определящи избора на всяко едно лекарство, обяснява хомеопатичните термини и препраща читателя от медицинските термини към неофициалните, разговорни названия на тези заболявания.

Целта на доктора е съветите за самостоятелно лечение да са толкова опростени, ясни, точни и надеждни, колкото и тези, които дава по телефона на своите пациенти. За допълнително улеснение д-р Масон включва в „Хомеопатия от А до Я” основните симптоми, даващи основание за приемането на едно или друго лекарство, точните наименования на медикаментите и тяхната дозировка, както и честотата на приемането им и продължителността на лечението. В случай, че симптомите продължават да са налице и след хомеопатичната терапия, д-р Масон препоръчва незабавна консултация с личния лекар.

Повече информация можете да научите тук!

Оценете статията

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.