Балконски цветя – как ?

0
1403

Enthusiast_Balkonski-cvetia_cover-first  Нашият свят и особено работното ни всекидневие  са изпълнени  със стрес и бързане. Ето защо все повече хора използват свободното  си време, за да се оттеглят в  своето лично местенце. Там те могат самостоятелно да оформят своето обкръжение и да си почиват.
Балконът и терасата са особено  важни за качеството на живота. С помощта на тези зелени оазиси  всеки може да създаде свободно пространство за личното си развитие. Освен това растенията – особено катерливите,  разположени  върху декоративни решетки
– предпазват от любопитни погледи на съседи и минувачи и допринасят за общия вид на дома: пищно цъфтящият балкон и уютно подредената  тераса обогатяват  всяка къща и всяко жилище.

Оформяне  на балкона
Като собственик на балкон разполагате с многообразни възможности да създадете в жилището  си допълнителна  зелена стая. Полагате ли необходимите  грижи за растенията,  ще бъдете богато възнаградени. От балкона можете да получите и реколта, макар и скромна. Дори да отгледате само няколко вида подправки или да засадите няколко сандъчета с домати,  те ще обогатят седмичното ви меню. Всеки знае, че прясно откъснатият домат от собствената градина е с ненадминат вкус. При оформянето  на балкона можете да избирате сред богат асорти- мент от растения – все едно дали желаете да си създадете  южна атмосфера, или да оформите весели цветни петна от любимите си цветя.

Оформление  на терасата
Терасата с добро  разположение и красива гледка е идеална само на пръв поглед. Това означава не единствено  вие да виждате до- бре, а и вас да ви виждат.  Затова е препоръчително да закриете мястото  за сядане с параван или катерливи растения  – важи не само за малките градинки  пред редиците от къщи. Интимната  атмосфера е нещо много важно. По правило терасата се изгражда като укрепена четириъгълна площ, залепена за къщата. Най-добре  е там да се разположи кръгла масичка с няколко стола, което  означава, че минималните  размери са 3 х 2,5 м. Голямата тераса е с площ 30–40 м2: там ще намерят място чадъри за слънце, растения и други декоративни елементи.

Повече за книгата и това как да си направите “зелен” балкон или тераса – може да намерите тук.

Оценете статията

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here