Бутилираната вода може да причини рак

3
1194

Пиенето на вода от пластмасови бутилки може с течение на времето да нанесе сериозна вреда на здравето, твърдят немски експерти. За тази опасност алармират и от асоциация „Активни потребители“.

Дамите често обичат да заредят бутилка с вода преди кратко или по-дълго пътуване. Тази практика обаче се оказва изключително опасна, тъй като топлината в превозното средство реагира с химикали в пластмасата на бутилките, които отделят диоксини във водата.

Диоксините са токсини, които все по-често се намират в пробите от биопсичен материал от рак на гърдата.

Бутилките от пластмаса могат тотално да объркат действието и на половите хормони. Авторитетни проучванията сочат, че храната и напитките, съхранявани в тази пластмаса, съдържат големи количества от синтетично химично вещество Бисфенол А, което пречи на хормоналната система.

Опасността сами да навредим на здравето си е още по-голяма, ако използваме повторно пластмасовите бутилки. Загряването на пластмасовите съдове пък се оказва най-противопоказно.

Професор Уилям Шотик от университета в Хайдерберг открил в питейната вода, съхранявана в пластмасови бутилки, и съставката антимон (Sb). Химическото вещество в завишени количества оказва изключително опасно негативно влияние върху целия човешки организъм.

Количеството антимон във водата, която се съхранява в стъклени бутилки, е 30 пъти по-малко в сравнение с пластмасовите. Антимонът се използва в производството на пластмаса, от която се правят бутилките за вода. С времето той постепенно се “отмива” и попада във водата. В малки количества това вещество може да предизвика гадене и депресия.

Специалистите горещо препоръчват употребата на сокове и вода от стъклени бутилки и специалните хартиени опаковки.

източник gotvach.bg

Препоръчваме ви по-долу един наистина страхотен филм създаден за водата. Филмът е с продължителност 80 мин. и е разделен на 4 части от по 20 мин. Приятно гледане.

Великата Тайна на Водата – част 1

Великата Тайна на Водата – част 2

Великата Тайна на Водата – част 3

Великата Тайна на Водата – част 4

Оценете статията

Comments

3 КОМЕНТАРИ

 1. А хлорираната вода води до рак на дебелото черво … е аз кво само водка ли да пия?

 2. Имаше един виц – Мъж се прибира и казва – жена дай червено вино,че имам проблем с кръвното.
  Изпил го… после жена дай ментата,че имам проблем с корема..изпил и нея.
  След малко– жена дай и бирата,че имам проблеми с бъбреците.. изпил и нея…
  После – жена дай мастиката,че имам болки в корема… и след като изпил нея казал
  АЙДЕ СЕГА стига с тия лекарства дай да пийнем ракия ! 🙂
  Та.. въпрос на гледка точка, но стреметесе да пиете натурална изворна вода, и просто си я пресипвайте в стъклена кана или шише.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.