Доктор разкрива тайните на природолечението

0
2100

  Лекарствата, антибиотиците и останалите средства на т.нар. традиционна медицина често не са изцяло достатъчни, за да излекуваме някоя настинка,
кашлица или алергия. Много хора се чудят дали хомеопатията е допълнителен или алтернативен начин на лечение. Противоречиви са мненията за влиянието на антибиотиците върху човешкия организъм, както и за действието на много други по-силни или по-слаби лекарствени средства.
Вследствие на това, в последно време нагласата на много от нас спрямо традиционната медицина сякаш се измени. Хората започнаха да се връщат все повече към старите и добре познати похвати на природолечението, което е известно на човечеството от прастари времена. „Въведение в природолечението. Моята практика” (ИК „Изток-Запад”) на д-р Атанас Михайлов ни обяснява  ефекта от природолечението и неговото положително влияние върху организма.

Самият д-р Михайлов е лекар-хомеопат и фитотерапевт с близо 30-годишна практика. Успоредно с успешната си лекарска дейност, докторът допринася за популяризирането на природолечението повече от две десетилетия. „Въведение в природолечението. Моята практика” разкрива в достъпен и обобщен вид най-важното от богатия опит на Михайлов като лекар и природолечител.
Основното при работата на доктора с всеки един пациент е индивидуалният подход. Михайлов се опитва да изгради в пациента ефективно и информирано отношение към собственото му здраве. Именно това е и една от основните задачи на книгата. Тя не е наръчник за самолечение или за лечение на сериозни случаи. Целта ѝ е да помогне на читателите да извървят своята част от пътя към здравето и да им даде по-голяма свобода на избор.

В книгата д-р Михайлов описва пет основни природни лекарства в лицето на: слънце, въздух, вода, храна и движение. Към тях в своята практика ученият добавя и фитотерапията, хомеопатията, апитерапията и други подобни лечения. Това е един модерен, комплексен и природолечебен подход, който не се побира в определенията „алтернативен”, „допълнителен” или „неофициален”.
Д-р Михайлов е автор също и на „Здравословно отслабване: хранене и здраве” (ИК „Изток-Запад”). Повече информация за „Въведение в природолечението. Моята практика” можете да получите тук.

Оценете статията

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here