Едно решение за всички проблеми

0
821

Изнервеното ежедневие в XXI в. причинява на организма ни често неусетни, но сигурни щети, които се проявяват под една или друга форма след време. Забързаният ден, изпълнен с напрежение и нерви, ни действа по начин, за който би трябвало да сме се приспособявали в продължение на безброй поколения бавна еволюция. И въпреки че привидно изглеждаме здрави, с всеки изминал ден нашите тела и умове се амортизират многократно в сравнение с тези на предците ни. Дори и да се мислим за супергерои, натоварвайки се с все повече и повече задачи, ние далеч не сме такива. Всички имаме нужда от повече почивка и най-вече от повече спокойствие – нещо, което се постига много трудно днес. А същевременно работата ни чака. Правим голяма грешка като допускаме, че не можем да бъдем активни и в покой по едно и също време. Оказва се, че има лесен начин да постигнем това.

Д-р Франк Кинслоу твърди, че като хора ние можем едновременно да се възстановяваме в движение, да поддържаме състояние на спокоен вътрешен мир докато сме ангажирани с дневните си задачи, т.е. можем да бъдем външно активни, докато вътрешно сме в покой. Ученият смята, че начинът, по който ще постигнем това равновесие, е чистото осъзнаване. За целта Кинслоу разработва уникален метод за самоизследване, наречен квантова синхронизация (КС), с помощта на който стигаме до най-базисния компонент на всички физически и ментални неща – чистото осъзнаване. Усвоявайки този метод, затрудненията в ежедневието постепенно ще отстъпят място на вродената ни вътрешна доброта, т.е. на сиянието на Аз-а. КС ще ни помогне да редуцираме нуждата да търсим контрол. С нейна помощ ще станем и по-уверени като приемаме живота такъв, какъвто е. Чрез този уникален процес ще постигнем сериозна промяна в подхода ни към живота като намалим конфликтите, дисхармонията и стреса.

 

В своята книга „Чудото на квантовия живот” (ИК „Изток-Запад”) д-р Кинслоу ни учи чрез прости за изпълнение, но ефективни упражнения как да усетим хармонизиращата сила на чистото осъзнаване. Както поучава Бхагавад гита: „Мъничко чисто осъзнаване освобождава душата от огромен страх!”

Повече информация можете да научите тук.

Оценете статията

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.