Ефективна тренировка за вашата лятна ваканция

0
2775

efektivna-trenirovka-za-lqtoto Защо да не използвате времето за почивка и да спортувате всеки ден, за да се върнете обратно към ежедневието си в по-добра форма, по-добро настроение, по-енергични и по-възстановени?
Лято е, денят е дълъг и при желание и правилна мотивация винаги можете да откраднете един час за ефективна тренировка. Каква ще бъде тя зависи от Вашите умения, предпочитания, знания и възможности.

• Тренировки с треньор – ако сте абсолютно начинаещ и не знаето от къде да започнете, най-добре си наемете треньор, който да ви изготви програма, съобразена с Вашите цели и следва вашия прогрес ден за ден.

• Активно ходене – не просто да се разхождате по плажа, а да ходите бързо, движейки ръцете. Всеки ден изминавайте по-дълги разстояние, а когато ви стане леко, започнете да бягате.

• Бягне – бягането е най-достъпният спорт. Сами преценете дали ще бягате всеки ден, през ден или по два пъти на ден. Важното е да изминавате все по-дълги дистанции, или ако не,дистанцията да е една и съща, но с всяка следваща тренировка да я изминавето по-бързо.
pluvane-za-lqtoto
• Тренировки със собствена тежест – още един начин да тренирате ефективно. Измислете си комплекс от упражнения които можете да изпълнявате без проблем и напредвайте с повторенията или времето, за което ги изпълнявате. Например: лицеви опори, клекове, подскоци, коремни преси, кофички.

• Плуване – спорт, който натоварва цялото тяло и тренира капацитета на вашето дишане. Поставете си цел и използвайте плицикането в морето за тренировка. Тези от вас, които не могат да плуват, пробвайте бягане във вода. Увеличавайте дистанцията и темпото с всеки
изминал ден.

Не забравйте да наблегнете на здравословното хранене за още по-добро здраве и настроение.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama.com

Оценете статията

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.