Хидратацията – единственото решение за стриите

0
967

Bepanthen_Womanbg_97430737

В летните месеци обръщаме по-голямо на здравословното хранене и въобще начина ни на живот. Примаме от 3 до 5 начина да отслабнем, да стегнем дупетата или дори да си вържем косата. И особенно внимание обръщаме на кожата си, т.к. голяма част от нея е изложена на показ и на атмосферните условия. И ако досега наблягахме на целулита и на здравословния тен, то дойде време да споменем и един друг „натрапник“ – стриите.

При всеки може да се появят стрии, независимо от възрастта, пола и дори теглото. Основната причина е рязката промяна във формата на тялото и органичената способност на кожата да се разтяга поради редица фактори. В следствие се появяват червеникави и в поледствие блестящи ивици в зоната на бедрата, ханша, корема, гърдите, а понякога дори в областта на коленете и предмишниците. Естетически ситуацията става още по-неприятна, когато през летния сезон, кожата потъмнява от слънцето, а стриите остават да лъщят от белота.

Консултирахме се с д-р Цеца Влаева, дерматолог в Медицински център „Доверие” в София, която сподели, че веднъж появят ли се стрии по кожата, то тяхното отстраняване е почти невъзможно. Целостта на кожата вече е нарушена и белезите не могат да бъдат напълно заличени.

Единственото работещо средство срещу стриите е превенцията. Хидратирането на кожата е гаранция, че тя ще бъде достатъчно еластична, за да се справи с резките промени и външните фактори. Бепантен крем против стрии на Байер осигурява тройно действие в борбата с тях. Дескпантенолът и глицеринът осигуряват подхранването и хидратацията на кожата, маслото от маслина и кожни липиди подържат и укрепват бариерната й функция, а извлекът от тропическото растение сентела азиатика стимулира производството на колаген и еластин.

Бепантен крем против стрии се нанася лесно, бързо прониква в кожата и не оставя мазни следи. Подходящ е за употреба за всички зони на тялото.

Оценете статията

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here