Искам да правя лицеви опори

0
1183

Лицевите опори са едно от упражненията със собствена тежест, които освен, че ще ви помогнат да стегнете ръцете и гърдите, помагат също така да стегнете корема и дупето. Когато изпълнявате правилно лицевите опори би трябвало да ви се схване дупето.  Да, точно така, трябва много силно да стягате дупето и корема.

Ако сте начинаещ и не можете да направите дори и една лицева опора, започнете с така наречените „негативни лицеви опори“. Това означава да пускате много бавно тялото надолу, за 5 секунди, а след това се изправяте както можете. Ако ви е трудно да го направите на колене, можете да започнете като се опрете на маса, ако сте вкъщи или на подходящ парапет.

Стегнете дупето и корем, поставете ръцете под раменете, дръжте лактите близо до тялото, главата в нутрална позиция.
Когато успеете да направите 10 негативни лицеви опори, пробвайте да направите лицева опора, отново на колене. Когато направите 10 лицеви опори на колене пробвайте да направите лицева опора с изпънаги колене. Отново можете да започнете с негативни лицеви, ако ви е трудно да се избутате обратно.
Не забравяйте да стягате дупето и корема. Колкото по-често се упражнявате, толкова по-добър и по-бърз резултат ще имате. Ако имате време тренирайте всеки ден, ако не поне през ден и в рамките на един месец ще можете да правите перфектни лицеви опори, с които да поддържате Вашето тяло в перфектна форма и кондиция.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama

Оценете статията

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.