Жената „Цикория” – нежната и любяща майка

0
862

Това прекрасно и нежно цвете е свързано с духовния потенциал на майчинството и безусловната любов. Жената „цикория” (chicory) е също толкова нежна и женствена колкото цвета на растението. Когато тя е в състояние на дисхармония, дамата chicory изявява потребност да притежава. Тогава тя е ревнива и изисква повече внимание, има нужда да чува постоянно, че ѝ казват „Браво!”. Често се усеща недооценена, и ѝ липсва внимание,  поради което е склонна да драматизира и да преиграва на моменти, както и да се самосъжалява. Цикорията е цветът на „нуждаещата се майка”, като под „майка” се има пред вид  „човек, който иска да се грижи за другите”, но иска и „да властва над тях”, твърди д-р Бах.

Положителната страна на жената „цикория”е желанието ѝ да помага. Тя дарява любов, без да иска нищо в замяна. Не бива обаче да се забравя, че основната характеристика на chicory е да очаква нещо в замяна. Ако тя не се почувства оценена, ако не получи полагащото ѝ се внимание, чрез своите „любовни подкупи”, тя е в състояние да се разболее, само и само да събуди чувството за вина у другите. Жената „цикория” не бива да бъде обвинявана за грешното разбиране за любовта, което има, защото в повечето случаи тя го е научила погрешно от някой друг.

С помощта на цвета от цикория, този тип жени ще могат да променят разбирането си за любовта и да погледнат на нея по друг, по-безусловен друг начин. Те ще могат да се радват по-пълноценно на живота, тъй като ще се справят с един от най-големите си проблеми – ще престанат постоянно да очакват нещо в замяна, било то в личен, професионален или какъвто и да е план. Чрез цвета на chicory, тези дами ще се научат на самопризнание и ще започнат да дават повече топлина и загриженост на околните. С течение на времето те ще развият майчинското си чувство в най-истинския му смисъл и ще обгрижват и закрилят тези, които обичат все повече и повече. Още информация за жените и терапията на д-р Бах с цветовете на растенията можете да научите тук.

Оценете статията

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.