Как да тренираме тежко с леки тежести

0
2728

Имате огромно желание да тренирате, но поради някаква причина нямате възможност да отидете до залата. Вкъщи разполагате само с леки тежести, които вече ви струват за начинаещи и само им бършете прахта. Това обаче трябва ли да е причина въобще да не тренирате?

Дори и с леки тежести можете да направите ефективна тренировка, каято ще ви зареди с енергия и добро настроение. Ето ви няколко идеи за базови упражнения, които можете да усложните вкъщи.
Клек
klekove-s-dumbel

Вместо да правите клек с щанга, защо не изпробвате клек с тежест над глава. Важно е да държите тежестта с една ръка, така ще усетите по-голямо натоварване в корема и в гърба. Внимавайте да не събирате коленете, когато сте в долната позиция.

Напади
napadi
Вместо стандартните напади с лост, опитайте турско изправяне. Определено ще усетите това упражнение в корема и ви уверявам, че след като направите по 5 повторения на всяка една страна ще бъдете задъхани 🙂 Ако не сте сигурни в начина на изпълнение потърсете из интернет по ключова дума „Turkish get up”.

Кофички
kofichki-sus-stol
Ако вкъщи нямате уред за кофички, не се притеснявайте да използвате кухненския стол. Ако случайно ви е лесно, повдигнете краката по-високо като ги поставите на дивана 🙂

Лицеви опори
licevi-s-topka
Лицевите опори са класическо упражнение, което предполагам, че не пропускате в залата. Ако вече са ви станали много лесни, повдигнете краката. Ако ги правите с крака поставени върху швейцарска топка, сложността се увеличава с +4, а това означава повече изгорени калории и по-стегнати мускули 🙂

Странични планкове
stranichen-plank

Ако няма къде да се набирате, направете странични планкове по 1, а защо не дори и по 2 минути на всяка една страна. Ако случайно ви е много лесно, повдигнете горния крак.

За финал вместо да бягате на пътека, което според много хора е абсолютно безсмислено направете бърпита:

burbita
Първо пробвайте да ги направите за 1 минута, ако ви е лесно направете 2 минути или повече.

С тези „модифицирани“ упражнения напълно успешно ще замените тежките упражнения в залата. Най-вероятно ще изгорите същите калории, няма да сте пропуснали тренировка и следващия път в залата ще имате сили за повече и по-тежки упражнения.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama.com

Оценете статията

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.