Какво да правим при подут корем

0
3965
Какво да правим при подут корем

Проблемите като подут корем и къркорене на червата са често срещани. Те могат да предизвикат силен дискомфорт. Това е ссобено неприятно, когато човек не може да влезе в дрехите си. Причините за тези проблеми често са предизвикани от задържане на течности и от прекомерно образуване на газове. Но да не забравяме и препълнения стомах.

Преяждането, особено с продукти с високо съдържание на рафинирани въглехидрати и мазнини може да предизвика прекомерно образуване на газове. Подуването на стомаха може да се предизвика и от непоносимост към лактоза или глутен, възпаление на лигавицата на стомаха или наличието на гъбички.

Много жени се оплакват от подуване на корема преди цикъл. Понякога това подуване може да е симптом за болести на сърцето, бъбреците, черния дроб и яйчниците.

При непрестанна болка, повръщане и висока температура, които придружават подуването на корема и къркоренето на червата, а също така при оток на краката трябва да се потърси лекарска помощ.

Ако страдате често от подут корем, тези съвети ще ви помогнат да се справите по-лесно с проблема и за вбъдеще:

  • Намалете консумацията на сол. Ако обичате сол, използвайте само такава с намалено ниво на натрий. Не пийте газирани напитки.
  • Въздържайте се от тестени изделия в комбинация с плодове. Не прекалявайте с мазната храна, суровите зеленчуци и плодове и бобовите храни.
  • Веднъж седмично се хранете само с настъргани на ситното ренде ябълки и пийте минерална вода и неподсладен ментов чай. На следващия ден консумирайте зеленчукови супи и зеленчуци на пара.

При подут корем преди цикъл се препоръчва консумацията на продукти, богати на витамини В6 и Е и на магнезий и пълното отказване от кафе, захар и сол през тези дни.

източник gotvach.bg

Оценете статията

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here