Кое е най-доброто, което бихте могли да направите, за да се радвате на здраве, оптимално тегло и дълголетие?

0
5811

cover_eatfatЯжте повече мазнини!

Добре дошли в света, в който се храните различно и се наслаждавате на консумацията на мазнини! Точно така. Приемането на повече мазнини ще ви помогне да намалите теглото си, да се чувствате добре и да живеете по-дълго, а също и като профилактика на сърдечносъдовите заболявания, диабета, деменцията, рака.

Как би могло да е вярно? Та нали здравните експерти и специалистите по хранене, ръководещи лекарските асоциации, ни съветват да приемаме по-малко мазнини, защото причиняват сърдечносъдови заболявания? Спазваме тези препоръки, без да ги подлагаме под съмнение, в продължение на повече от 50 години.

В книгата „Яж мазнини и отслабвай”, която вече е на пазара с логото на ИК „Кръгозор”, д-р Марк Хаймън развенчава митовете, че мазнините водят до повишаване на холестерола, че са причината за сърдечносъдовите заболявания и за натрупването на килограми. Авторът, известен в България с бестселъра „Ултраметаболизъм”, превръща най-новите научни изследвания за мазнините от последните пет години в 21-дневна практическа програма за хранене, енергизиране и детоксикация на организма и ни запознава с последните технологии за сваляне на теглото, помага ни в превенцията на болести, за поддържането на дълголетие и стимулиране на мозъчните функции.

„В продължение на десетилетия и аз смятах, че на всяка цена трябва да избягваме мазнините, до момента, в който започнах сериозно да се занимавам с проучвания. Установих някои изненадващи факти, докато подготвях книгата, а и в хода на изследването и лечението на повече от 20 000 мои пациенти през последните 30 години. В тази книга съм записал своите открития заедно с препратки към съответните източници, за да се убедите сами, ако ви е трудно да повярват, казва Хаймън.

Основната идея е, че не бива да заклеймяваме всички мазнини. Има наситени, мононенаситени, полиненаситени и трансмазнини, като във всеки отделен вид има допълнително разделение. Приемът на големи количества от „правилните“ мазнини няма да доведе до затлъстяване. Точните мазнини са ключът към здравето и към свалянето на килограми”.

Хаймън посочва кои храни да избягваме и кои да консумираме, кои са полезните мазнини, какви въглехидрати да приемаме.  Храни като яйцата, маслото, агнешките котлети с тлъстини получават своето реабилитиране и се нареждат редом до ядките, авокадото, зехтина и маслините.

В „Яж мазнини и отслабвай” за първи път се обяснява и същността на пеганизма – разработената от Хаймън система за хранене, която комбинира най-доброто от палео и от веган режимите. Пеганизмът вече е хит в Холивуд, а сред привържениците му са Леброн Джеймс, един от най-великите баскетболисти на нашето време, и тенисист номер 1 Новак Джокович.

Планът „Яж мазнини и отслабвай“ ще ви даде тласък по пътя към отслабването, рестартирането на обмяната и оздравяването. Само за 21 дни ще сте наясно не само какво да ядете, но и как да зареждате с гориво тялото си на всяко едно ниво, за да изглеждате и да се чувствате фантастично.

Оценете статията

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.