Кои продукти как да съчетаем

0
728

Правилното съчетаване на продуктите помага да се преодолее проблемът с излишните килограми, имунната система укрепва, жизненият тонус се увеличава.

Причината националните кухни да не променят векове наред традиционните си ястия е в съчетанието на продуктите, проверено от поколения.

Доматите се съчетават добре със зехтин, защото той спомага за по-лесното и бързо усвояване на най-полезното вещество в червените зеленчуци – ликопина.

В средиземноморските страни доматите от векове се овкусяват със зехтин или мазни сосове. Доматите се усвояват добре от организма и в съчетание с авокадо.

Овесените ядки се съчетават добре с портокалов сок и затова точно тази комбинация е предпочитана от години от американците.

Прясноизцеденият сок от портокал в съчетание с овесени ядки спомага за пречистване на артериите от вредния холестерол.

Това се дължи на взаимодействието на различни видове феноли в портокала и в овесените ядки. Доматите в съчетание с броколи са полезни за мъжкото здраве.

Боровинките са най-полезни, когато се консумират заедно с грозде. Антиоксидантите, които се съдържат в плодовете, оказват благотворно влияние най-силно в тази комбинация.

Червените ябълки са богати на антиоксиданта квертицин, който има противовъзпалително действие. Той се съдържа в кожата на червените ябълки.

Квертицинът намалява риска от алергии и сърдечно-съдови заболявания, от Паркинсон и Алцхаймер. Шоколадът съдържа флавоноида катехин, който намалява риска от атеросклероза.

Когато се консумират заедно, ябълките и шоколадът действат като ударен екип. Полезните им свойства се засилват. Вкусни и полезни са печените ябълки с шоколадова глазура и ябълков сок с шоколадови бисквити.

източник gotvach.bg

Оценете статията

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here