Край на монотонното мислене! Най-хубавото предстои!

0
1227

shtastliva-jena-liberman Представяме Ви книгата, която промени милиони съдби по света – „Книга за възможностите“ от Алберт Либерман

Искате ли да излезете от инерцията на сивото ежедневие, от потискащата монотонност на живота, да промените себе си и съдбата си в по-добра посока? Тази книга е точно за вас! Тя е за тези, които вярват, че нищо не е предрешено и че най-хубавото предстои. Както и за тези, които не вярват в това. „Книга за възможностите“, издание на „Ентусиаст“, предлага 75 начина да постигнем мечтите си. В нея авторът Алберт Либерман разказва интересни притчи и истински истории – така споделя своя дългогодишен опит и знания с читателите как да опознаят себе си, да разтворят ума и съзнанието си за нови хоризонти. Специализирал се в областта на психологията и духовните практики, Либерман е сред най-продаваните автори на популярна психология в Испания. Критиците сравняват стила му с този на Хорхе Букай, а посланията на неговите притчи са позитивни и най-важното – вдъхновяващи.

Книга за възможностите“ е наръчник за самопомощ, подходящ за всеки. Той възпитава положително мислене и дава полезни съвети как да го съхраним. Реализацията и постигането на щастие са само част от темите, които се засягат. В книгата читателите ще срещнат имената на редица известни и постигнали успех хора, представители на различни среди – бизнес, кино, политика, изкуство, наука и други. Леонардо да Винчи, създателят на YouTube, собствениците на ИКЕА и на Amazon, човекът, създал и комерсиализирал напитката кока-кола – това са само част от историите, поместени в книгата. Алберт Либерман разказва за гениалните хрумвания и на не толкова известни хора: например историята на човека, измислил листчетата post-it, или пък дългогодишните опити и проучвания на учен, който измисля залепящите се ципове, използвани за затваряне на обувки и дрехи. Посланията на автора са полезни както за по-млади хора, които сега започват жизнения си път и търсят начин да успеят, така и за хора, достигнали отвъд представите на ума и моделите за подражание и повярвали в собствените си възможности.

Enthusiast_Kniga_za_vazmojnostite_cover-first
Текстовете в книгата са лесни за разбиране и интересни, освободени от претенциозността на научния изказ. Всяка глава „разказва“ различна история, а в края акцентира на един от общо 75-те закона за възможностите. Книгата съдържа приказки като полската „Приказка за обущаря“, „Приказка за монетата и съдбата“, както и по-древни като „Приказка за царя, хирурга и суфито“, които ни учат, че „когато се отказваме от сляпата случайност и късмета, пишем нашата собствена съдба“. Авторът Алберт Либерман споделя и цитати на известни личности, които насочват към себепознанието, към търсенето и използването на нови възможности. „Книга за възможностите“ изследва безкрайността от пътища, които всеки сам трябва да прокара пред себе си. Подтиква ни да сме дръзки и да мечтаем, за да предизвикваме невъзможното. Или както споделя Алберт Либерман: „Решенията няма да дойдат при теб, трябва да излезеш да ги потърсиш.“

Повече информация за книгата може да намерите – тук.

За автора

Алберт Либерман е псевдоним на известния издател и журналист Франсеск Мирайес. Роден е на 27 август 1968 г. в Барселона. Освен писател, е и есеист, преводач и музикант, специализирал се в областта на психологията и духовността. Той е сред най-четените испански автори, чиито книги са преведени на 20 езика. Автор е на много книги за самопомощ, както и на няколко романа, сред които книгата за младежи „Хайку за Алисия“, която печели наградата „Гран Ангулар“ през 2001/2002 г., „Балканско кафе“, „Любов с малки букви“. Особено място сред тях заема меланхоличната проза на романа „Да можехме да бъдем тук“, в която се преплитат любов и загадка. В съавтроство с Алекс Ровира Алберт Либерман получава наградата „Торевиеха“ за романа „Последният отговор“. В тандем със същия писател публикуват „Лабиринтът на щастието“, „Сърце, пълно със сълзи“ и „Гората на мъдростта“. Други негови известни произведения са антологиите „365 дзен“ и „365 тао“, преведени на няколко езика. Книгата му „Дървото на стихотворенията хайку“ е преиздавана няколкократно.

Оценете статията

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.