Осъзнаването – лек за душата, ума и тялото

0
679

Всекидневната преумора, липсата на движение, алкохолът, цигарите, наркотиците, неправилното хранене, стресът, алчността и тъгата помрачават нашето съзнание и накърняват способността ни да възприемаме собствения си свят като сигурно място. Животът ни е изпълнен с привидни заплахи – вкъщи, в работата, навън с приятели. Дори когато сме излезли на разходка или сме се отправили към  някое любимо място в приятна компания, колкото и положително да сме заредени, няма начин да не се намери нещо, което да ни изнерви. Ако не друго, то уличният трафик със сигурност може да помрачи настроението ни със способността си да ни фрустрира за отрицателно време; често той е способен да ни накара дори да избухнем – и това се смята за нещо напълно нормално в наши дни!

Само че не е.

Всички тези (в повечето случаи – безсмислени) тревоги увреждат сериозно здравето и организма ни. Дори и да не усещаме влиянието им веднага, те се отразяват на здравословното ни състояние и се проявяват под една или друга (неблагоприятна) форма след време. Как обаче бихме могли да променим този факт? Отговорът ни разкрива д-р Франк Кинслоу в своята книга „Чудото на мигновеното изцеление” (ИК „Изток-Запад”). Той смята, че ключът към решаването на собствените ни проблеми се крие в нашата способност да осъзнаваме. Кинслоу твърди, че абсолютно всеки проблем може да бъде решен само и единствено, ако бъде осъзнат.

Човек може да осъзнае, че го боли главата, ръката или коляното, може да осъзнае чувството за страх или провалената връзка, а ако подходи правилно, самата организираща сила на осъзнаването ще оправи всичко това, което не е наред. Това само по себе си е истинско чудо, тъй като такова умение би могло да внесе много положителни промени в нашия живот. Чрез него ще можем да си дадем отговор на въпросите, измъчвали ни дни, месеци, дори години наред. Кинслоу поддържа тезата, че основната разлика между осъзнаването и разбирането е, че разбирането се извършва в ума, а чистото осъзнаване е отвъд него. За да успеем да изцерим себе си и хората около нас, трябва просто да станем по-осъзнати.

Повече информация можете да научите тук.

Оценете статията

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here