Пътувай и спортувай

0
798

Възползвах се от четирите почивни дни и пътувах насам-натам из страната. Надявам се, че и вие сте имали тази възможност. С края на пролетта и началото на лятото ще имаме все повече желание и поводи да пътуваме с кола из страната, а защо не и извън нея.

На вас също ли ви е досадно да пътувате дълго време? Схващате ли се от седенето на едно място? Чудя се защо на всяко крайпътно заведение освен за децата, не направят увеселителна площадка и за възрасти? Колко ли хора въобще ще я използват, според вас? Аз лично много бих се радвала. Самият факт, че съществува такова нещо би накарало хората поне от любопитство да го изпробват.

И все пак вие чудите ли се какво бихте могли да направите за 5-10 минути докото си почивате от дългото стоене на едно място. Освен една кратка разходка, бихте могли да направите и няколко разтягания, които да ви тонизират, да раздвижат кръвта и да ви подготвят за още няколко часа седене на едно място. Упражненията са особено подходящи за водача на МПС-то, и за да не го гледат странно останалите, направете му компания, все пак и вие имате нужда от раздвижване.

1. Раздвижете главата вляво и дясно, все едно отговаряте „Не” по европейски.

2. Повдигнете и отпуснете и двете рамене едновременно, все едно казвате „миии, не знам”.

3. Повдигнете двете ръце нагоре към небето и се повдигнете на пръсти, все едно искате да откъснете ей онази узряла черешка от дървото.

4. Подпрете се на колата, все едно ще я бутате – единият крак напред и свит, а другият назад и изпънат, така ще разтегнете прасците.

5. Скрийте се зад колата и клекнете. Дори и да нямате някаква физиологична нужда, поне ще раздвижите малко краката.

Тези няколко упражнения освен, че ще ви развеселят, ще раздвижат, а и няма да изглеждате прекалено странно за околните и със сигурност ще ви накарат да се почувствате по-добре. А вие имате ли си любими занимания в почивките по време на път?

Пътувайте, спортувайте и бъдете здрави!

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama

Оценете статията

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.