По кое време на деня да тренирам?

0
4083

koga-da-treniram По-добре да отида преди работа – да, обаче как се става сутрин рано? Ще отида след работа – да, обаче тогава съм изморен. Може би в обедната почивка? … Колкото възможности, толкова и извинения. И понякога чудейки се по кое време на деня да тренираме, става така, че накрая въобще не стигаме до залата.
Спортът е наука и като всяка такава се правят различни изследвания за по-голяма ефективност и по-добри резултати. По отношение на това, по кое време на деня да тренираме, специалистите препоръчват времето сутрин около 10 часа. По това време от денонощието организмът е най-добре подготвен за физически натоварвания и тялото дава най-добри резултати.
Звучи чудесно, но хората обикновено по това време работят. Нека спортът като наука да остане за професионалните спортисти, а аматьорите, които спортуват за здраве, да се възползват само частично от научните изследвания.
За да не ви пропадне тренировката, а с нея и мотивацията ви за трениране можете да използвате няколко трика:

po-koe-vreme-da-treniram
1. Поставете си цел – дали ще е да тичате 30 минути без почивка, да се набирате, да правите лицеви опори или да скачате на въже, няма значение. Важното е да имате такава. Това ще ви поддържа мотивирани да не пропускате тренировка, дори и да не можете да спортувате в 10 часа сутринта.
2. Водете си дневник – харесайте си едно календарче или тефтер, където да отбелязвате дните, в които сте тренирали. Още по-ефективно е, ако отбелязвате с цветен химикал – например червено. Така, когато погледнете на края на седмицата и видите, че имет 3 или 4 червени кръгчета, със сигурност ще се чувствате много горди и това ще ви поддържа мотивирани.
3. Не отлагайте – дори и да нямате време да тренирате 1 час, защото сте се успали или защото сте много изморени, не се притеснявайте. Една интензивна тренировка от 30 минути би ви свършила същата работа. Тренирайте бързо и на високи обороти, за да влезнете в ограниченото време, но не пропускайте тренировка.
Освен ако не се готвите за голямо състезание и спортът не е вашата работа, наистина няма никакво значение, кога ще спортувате. Важното е да не пропускате тренировка. Нали знаете с яденето идва апетитът, или с други думи казано с тренирането идва мотивацията.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama.com

Оценете статията

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.