Заменете пролетната умора с пролетна еуфория

0
4641

proletna-umora Пролетна умора тук, пролетна умора там, пролетна умора навсякъде. Да, нормално е да си мислим за пролетната умора при положение, че всички говорят за нея. Нали наближава пролет, все някак трябва да оправдаем мързела, нежеланието за движение и депресивните състояние. Трябва ли обаче с всички да бъде така? Категорично – НЕ!

Помислете за някакви превантивни мерки, с които бихте могли да предотвратите пролетната умора. Сещате ли се? Вижте няколко идеи:

На първо място заменете мантрата „всяка година страдам от пролетна умора“ с мантрата „заменям пролетната умора с пролетна еуфория“. Всяка промяна започва в главата. Пролетта е сезонът на новото начало, на промяната, на обновлението. Възползвайте се максимално.

Второ, излизайте колкото можете по-често навън. Дори и да вали и да е мрачно, нещо което често се случва през пролетта, не забравяйте да се разхождате на чист въздух. Минимум 30 минути на ден.

Трето, спортувайте. Ако имате възможност, спортувайте навън. Бягайте в парка, играйте футбол с приятели, ходете в планината, въобще правете това, което ви е интересно и леснодостъпно, за да нямате оправдания.

Четвърто, пийте много вода. Поне два литра на ден.

И на пето, но не на последно място хранете се здравословно. Избягвайте всякакви вредни храни, защото те са причината да изпадаме в депресивни състояние. Зеленчуците и плодовете са навсякъде около нас, лесно се приготвят и консумират. Свежата храна ни зарежда със свежа енергия, бистър ум и добро настроение.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama.com

Оценете статията

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.