Астмата на детето ми се влошава в големия град. Какво мога да направя?

0
15465

Освен да се преместите в по-малко населено място, можете да предприемете и още някои стъпки. Но първо нека поговорим за градското замърсяване.
Известно е, че замърсяването в градовете изостря астмата и днес едно на всеки пет деца проявява астматични симптоми. Тъй като е по-трудно да избягваме замърсяването, отколкото други фактори като непоносимост към храни например, на първо място се уверете, че облекчавате с каквото можете респираторната чувствителност на детето си. Есенциалните мастни киселини са от основно значение за страдащите от астма и можете да започнете със следното – погрижете се детето да не консумира храни, към които има непоносимост, и да увеличи приема на есенциални мастни киселини. Давайте му чаена лъжичка смляно ленено семе заедно със закуската сутрин или три пъти седмично порция мазна риба като скумрия, сардини, дива сьомга или пъстърва.
Избягвайте да извеждате детето навън в дни със силен смог, като например, когато при рязка смяна на температурата замърсеният въздух остава близо до земята. Екстремните температури могат да затруднят дишането, затова избягвайте да излизате и в много горещи или студени дни, когато придвижването между сгради и автомобили води до рязка смяна на температурата. Помогнете на детето да повиши дихателния си капацитет чрез спорт, особено плуване.

Можете да научите детето си и на метода на дишане на Бутейко (посетете www.nwbuteyko.com). Друг чудесен метод за подобряване на дихателната функция е измислен от Франк Годар, който цял живот страдал от астма. Франк изобретил високоефективна тръба за дихателни упражнения, с чиято помощ се учите да дишате по начин, който подпомага доставянето на кислород до мозъка и облекчава симптомите на астмата. Тези тръбички са много евтини и могат да се поръчат от www.diyhealth.co.uk. Спазвайте препоръките за прием на хранителни добавки при астма, особено витамин С (2 г дневно), магнезий (300 мг дневно) и омега-3 мастни киселини (1000 мг дневно). Децата под 6-годишна възраст трябва да приемат една четвърт от тези дози, а децата между 6 и 12 години – половината количество.

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.