А-19 – първа линия на защита от вируси, бактерии и гъбички

Слюнката има изключителни защитни свойства и не случайно тялото ни отделя между 1-1.5 литра от нея дневно. Антимикробната й активност се дължи на естествено съдържащите се в нея белтъчни структури, една от които е слюнченият имуноглобулин А (sIgA). Имуноглобулин А (IgA) е един от класовете антитела. Той се нарича още секреторен, тъй като се секретира (отделя) от организма ежедневно със слюнката, която  покрива лигавицата на устната кухина и прилежащите й структури. IgA има способността да блокира различни патогени, влизащи в тялото през устата и носа. Еволюционно, този механизъм е от огромно значение, тъй като устата и носа са входна врата за множество вируси /в това число и респираторни/, множество бактерии и различни патогени /като гъбичките Candida albicans например/.

Ето защо, съдържащият се в слюнката имуноглобулин А /IgA/ e определян като „първа линия на защита“ срещу патогенни микроорганизми, вируси и бактерии (особено срещу хемолитични стрептококи и грам отрицателни бактерии).

Количеството на IgA в слюнката е различно при всеки човек. Нивата на имуноглобулин А в слюнката при новородени деца са незначителни, докато при деца на 7 г. възраст достигат най – високата си стойност, която се запазва и в средна възраст. С напредване на възрастта и в зряла възраст, тези нива постепенно намаляват. Ниските нива на IgA в слюнката се приемат като индикатор за повишен риск от тонзилит, фарингит, респираторни инфекции, пародонтални заболявания, кариеси и др.

Подсилването на антивирусната и антигъбичната активност на слюнката, значително ограничава навлизащите в организма патогени.

Когато в устната кухина попадне патоген /като вирус например/, той активира специфични клетки и рецептори в лигавицата, които от своя страна „предоставят“ информацията за агресора на определени клетки на имунната система. Чрез серия от специфични процеси, имунната система „изработва“ по-големи количества от секреторния имуноглобулин А (IgA) и го „излъчва“ обратно чрез лигавицата и слюнката, като отговор на първоначалното дразнене на агресора и с цел да го неутрализира. IgA се „залепват“ за вируса, блокират го и пречат за по-нататъшното му проникване в организма.

Този механизъм на действие е в основата на хранителната добавка А-19, която влияе върху естественото покачване на нивата на IgA в слюнката. Тя подпомага локалната защита в устната кухина чрез естествения имунен механизъм на синтез на имуноглобулин А (IgA) и увеличаването на количеството му в слюнката. Така, в случай на заплаха и попадане на вируси и бактерии или други патогени в устната кухина, лигавицата вече е подготвена и „въоръжена“ с допълнителни количества от IgA, които да блокират патогена локално, още на място в устната кухина, и така да възпрепятстват проникването му в организма.

При прием на А-19 всеки човек „изработва“ привичните за него антитела (IgA), които обикновено синтезира и ежедневно отделя със слюнката, но в по-голямо количество. Това осигурява запазване на нормалните индивидуални особености на всеки организъм и поддържането на локалната имунозащита в устната кухина.

А-19 представляват таблетки за смучене, което е най-лесният и удобен начин за прием. Може да се приема по всяко време на деня. Таблетките не съдържат захар и са подходящи за диабетици. А-19 е патентована марка и е изцяло българска разработка. Произвежда се в България. Всяка партида подлежи на строг контрол и се изпитва лабораторно в акредитирана лаборатория.

Предлага се само в аптеките, посочени в сайта www.a19.eu

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни