Да поговорим за здраве с Борис Вардев – част 3

Да поговорим за диетите, спорта и движението. Как да се мотивираме дори и да ни е трудно. Фитнеса, инструкторите, ходенето, тичането и мускулите.

Как да спортуваме, как да се движим и да работим за  тялото си. По време на отслабването и след него. Това са въпроси които вълнуват много мои приятели, и точно за това искам да дискутираме днес.

Има различни състояния от които човек може да тръгне да променя начина си на живот и режима си, но ние сме се разбрали да говорим главно за многото килограми и проблемите които ги съпътстват. В самото начало аз не можех много да се движа поради факта, че бях доста тежък, знаете че свалих 85 килограма. Така, че нивото от което тръгнах беше доста завидно. Но след като бях взел Решението, все пак трябваше да започна да правя нещо. И първото което свърших е да си намеря мотиватор.

Купих си колело. Колело, което не можех да карам в началото но, което със сигурност знаех, че ще играе голяма роля в моето по нататъшно развитие и движение. Гледайки колелото аз се мотивирах да излезна от нас и да започна да игнорирам изкуствените си спирачки в главата, които ме караха да мисля, че трябва да си стоя в къщи, защото навън няма нищо, което да си заслужава.

Но, имаше. И това са разходките. Първото което трябва да започнете да правите това е да се разхождате, двадесет тридесет минути, колкото можете. Това не само ви раздвижва, помага за по добър метаболизъм и е съюзник на другите мерки, които взимаме примерно с храната. Ходенето трябва да ни стане стил и цел до края на живота.

Като започнете да ходите, не се насилвайте, Ходете колкото ви позволява здравето. Нашата цел е не да се измъчваме или да страдаме, а да променим начина си на живот. Не искаме той да е болка. Нали?

В никакъв случай не тичайте ако сте тежки. Може да си увредите ставите. Не слушайте капацитетите. Ходете колкото можете, в началото по малко с времето ще увеличавате разстоянието. Вярвайте ми. Ще ви хареса!

След време, когато имате възможност започнете да карате колело. Колелото също щади ставите и е хубава смесица от натоварване и почиване чрез движение. Не пропускайте тази възможност. Върнете се в детството.

Разбира се ако имате време и възможност плувайте. Най добрия спорт който развива всички групи мускули и дробовете на едно. Но, все пак има хора, които или не могат заради алергии, липса на време и други фактори. Все пак ако можете не пропускайте басейна. Той е пълен с жива вода.

Всички тези неща, мога да ги нарека първичен лечебен пакет. Те трябва да съпътстват нашите усили да свалим килограми и да променим живота си. Те ще калят и волята ни.

Не забравяйте ако имате хронични заболявания или диабет да следите всички параметри, които са важни за вас. Защото при спортуване понякога пада примерно захарта. Бъдете готови.

Ще попитате, а кога да включим фитнеса. Ами когато решите, че сте готови. Моят съвет е да вземете на всяка цена инструктор. Защото когато се свалят много килограми, пада и мускулната маса. Това е опасно ако мускулите на гръбнака примерно изчезнат. Няма да има какво да подържа гръбначния стълб и кръста и може да имаме проблеми. Затова преди да започнете да ставате културисти погледнете първо къде е най нужно да започнете да трупате мускули и го направете под професионален контрол.

Но всичко това трябва да е на по късен етап. Не е нужно в началото когато променяме организма си, променяме мисленето, да се натоварваме. Защото това може да ни демотивира. А ние се целим в бъдещето, и не търсим кратки резултати, а вечни. До живот!

Друг съвет е да не се натоварвате със сауни и парни бани през времето на нашата диета. Организма ни се променя и едно такова натоварване може да доведе до вдигане на кръвно и аритмии. Бъдете мъдри и умерени.

Това е всичко приятели. Гледайте и видеата на канала ми, там съм по емоционален и разказвам по детайлно за нещата. Всеки е различен, но в основата всичко е волята. Бъдете смели, вземете решението, и организма ви сам ще ви помогне. Надявам се на обратна връзка, и да задавате въпроси.

Започваме нали?

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни