Да поговорим за здраве с Борис Вардев – част 1

В рамките на 9 седмици ще разкажем личната история на общественика и влогър – Борис Вардев, който успя да свали 85 килограма в името на здравето !

За две години успях да сваля 85 килограма. Комбинация от воля, движение и хранителен режим са тайната на успеха ми. Отскоро започнах и поредица от филмчета в YouTube, описвайки как съм постигал такъв резултат. Заповядайте да дискутираме за здраве. И тук и в канала ми. Надявам се на тази трибуна за здравословното хранене и живот тук, да мога да направя същата поредица но от статии към филмчетата, които ще направя. Искам веднага да поясня, че не съм лекар и споделям изцяло дългогодишната си борба с килограмите. Борба за здраве и живот.

За мен отслабването е комплексна битка, която тръгва първо в ума, затова и тази с неделя текста ми ще бъде за РЕШЕНИЕТО.  Решението да започнем да бъде съюзници на собственото си тяло, а не врагове. До това решение се стига трудно особено ако си активен и млад.

Процесът в който натрупваш килограми е незабележим, и когато вече усетиш промяната той е напреднал до толкова, че усилията ни трябва да са Сизифовски. Големият проблем на нашето време е обездвижването наравно с нездравословното и нередовно хранене. има един термин, който съм измислил това е умственото обездвижване. Не случайно поставям това на първо място. Поставям го наравно с физическото такова, защото то е в основата на дяволското колело на натрупването на килограмите.

Бавно без да усещаме ние започваме да се изолираме и да си търсим поводи на не се движим, да не се срещаме с хора. А поводи в днешния ден има милиони. Дали защото сме заети, дали защото сме изморени или защото уж сме остарели. Но не в основата е вече невъзможността да бъдем толкова активни. Това е първото нещо което трябва да идентифицираме.

Другото е да се опитаме да направим един списък с неща, които знаем, че ни вредят, но ние не променяме по същите “много важни” причини. Направете списък от три такива. Важно в да разберем също кое ни натоварва, кое или кой е най-големия ни дразнител, който ни кара да се изнервяме, да “полудяваме”, да пием, пушим или ядем вечер. Има доста хора когато имат натрупано напрежение минават през денонощния магазин и решават проблема си. Но да ли е така?

Трябва да постигнем мир със себе си. Да сме на една вълна с тялото си. Борим се със себе си, вместо да сме съюзници. Да не се успокояваме, че винаги можем да свалим килограми. Аз лично съм минал по този път. 10 години ходих да отслабвам и наистина от една страна това може да е спасило живота ми, но от друга това ми даде някакво фалшиво спокойствие, че всичко е точно. И когато две години поред не успях да направя тези диета, щях да умра.

Не можем да свалим с магическа пръчка. Диетите могат само да са някакво допълване, истинската битка е да преодолеем причината. Само и винаги с последствията е безсмислено да се борим. А, килограмите бавно ни увреждат. Начина на живот ни уврежда.

Спасете се. Почувствайте се. И започнете промяната. Това е нагласата. Това е решението. То може да е заради всичко, жена, здраве и тнт, но най важното е, че е заради вас. Докато не го осъзнаете няма как да стане. Не врагове на себе си, а съюзници.

Започваме нали?

Може да последвате Борис Вардев в youtube канала му  тук.

 

Related Articles

Как да отслабнем без диети и хапчета? Научете 5-те основни принципа

Представете си, че може да отслабнете, без да се налага да се откажете от любимите си храни, бзе да се налага да спазвате строги...

Дали имате висок холестерол? Това са първите симптоми!

Високият холестерол е сериозен проблем, който може да влоши здравното ни състояние. Много хора страдат от него и не знаят за това. Поради тази...

Как дъвченето на карамфил може да ви предпази от куп болести?

Дъвченето на карамфил е метод, използван от векове в различни култури за лечебни и козметични цели. Карамфилът има антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства, което...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
691ПоследователиПоследвай ни

Последни