Здравословното хранене е лесно и достъпно благодарение на Kimbino

0
1265

Смяната на зимата с дългочаканата пролет е един от най-чаканите моменти през цялата година. Да свалим дебелите дрехи и с тях мрачното настроение и студа. И да ги заменим с пулсиращото усещане за нов живот и свежест, изпълваща всички сетива. Щеше да е прекрасно, ако и тялото ни не беше изтощено и отслабено от зимата. Защото всички хубави емоции и усещания отиват на кино, когато се разболееш. Освен вирусите, хроничните заболявания, като астмата, алергиите, та дори и някои видове язви, се засилват. А за капак идва пролетната умора.

Всички имаме такива периоди и всеки има свой собствен начин да се справя с тях. Един от най-ценните съвети и този на бабите и дядовците. Но който винаги сме пренебрегвали като малки: “Яж повече витамини.” Защото всъщност, пролетната умора най-често е точно породена от витаминна недостатъчност. А пък правилното и здравословно хранене е един от основните моменти за това преходът между зима и пролет да е по-лесен.

Има няколко важни правила, които трябва да се спазват.

Правило едно: Не бързайте с леките дрехи

Първите топли дни ни карат да захвърлим дебелите дрехи и да отворим широко прозорците. Което не е никак лошо, но все пак – нищо не може толкова бързо да свали здрав човек, колкото някое течение. А и студът “хапе”, както казват старите хора. Ще ги видите – седят в парковете на слънце, все още със зимните си палта. Не е нужно да правите като тях, но все пак – носете по някоя допълнителна дрешка за всеки случай.

Правило две: Сокове, плодове и зеленчуци  

Освен това е топло, така че напитките са все по-важни. Особено соковете, които сами си правите – от моркови, от лимон, от цвекло. Всички те са богати не само на витамини, но и на други важни съставки, които помагат за регулиране на дейността на организма ви. Същото важи и за различните плодове и зеленчуци. Новата брошура на Лидл ви дава възможност да видите кои са най-добри цени и да изберете. При това има достатъчно разнообразие. Ранните ягоди идеално се вписват до късните портокали, мандарини и грейпфрути и вездесъщите ябълки и круши.

Ясно е, обаче че дори и да спазвате горните правила, пак може да се разболеете. Но лечението няма да е по-различно от горните правила – здравословно хранене с разнообразни продукти от брошурата на Кауфланд, например, естествени витамини и повече почивка. Чушките са номер едно в отношение на наличието на витамин C между зеленчуците, а след това са броколите (които имат и доста витамин А и B).

Правило три: Изчакайте с диетата

Правило номер три е да не избързвате с диетите. Особено тези, в които няма разнообразна храна. Защото така само ще усилите състоянието на отпадналост. Разнообразната храна помага на организма и ви защитава срещу това да се разболеете. А сега си е направо престъпно да не си я осигурявате. Още повече с помощта на сайтове като kimbino.bg, където може да сравните всички налични промоции и да изберете най-добрите. При това в напълно екологичен вариант – без ненужен разход на хартия. Така разнообразната храна ще е на напълно достъпна цена. А вие няма да сте загубили време да обикаляте из всички квартални магазини.

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.