Здравословното хранене е лесно и достъпно благодарение на Kimbino

Смяната на зимата с дългочаканата пролет е един от най-чаканите моменти през цялата година. Да свалим дебелите дрехи и с тях мрачното настроение и студа. И да ги заменим с пулсиращото усещане за нов живот и свежест, изпълваща всички сетива. Щеше да е прекрасно, ако и тялото ни не беше изтощено и отслабено от зимата. Защото всички хубави емоции и усещания отиват на кино, когато се разболееш. Освен вирусите, хроничните заболявания, като астмата, алергиите, та дори и някои видове язви, се засилват. А за капак идва пролетната умора.

Всички имаме такива периоди и всеки има свой собствен начин да се справя с тях. Един от най-ценните съвети и този на бабите и дядовците. Но който винаги сме пренебрегвали като малки: “Яж повече витамини.” Защото всъщност, пролетната умора най-често е точно породена от витаминна недостатъчност. А пък правилното и здравословно хранене е един от основните моменти за това преходът между зима и пролет да е по-лесен.

Има няколко важни правила, които трябва да се спазват.

Правило едно: Не бързайте с леките дрехи

Първите топли дни ни карат да захвърлим дебелите дрехи и да отворим широко прозорците. Което не е никак лошо, но все пак – нищо не може толкова бързо да свали здрав човек, колкото някое течение. А и студът “хапе”, както казват старите хора. Ще ги видите – седят в парковете на слънце, все още със зимните си палта. Не е нужно да правите като тях, но все пак – носете по някоя допълнителна дрешка за всеки случай.

Правило две: Сокове, плодове и зеленчуци  

Освен това е топло, така че напитките са все по-важни. Особено соковете, които сами си правите – от моркови, от лимон, от цвекло. Всички те са богати не само на витамини, но и на други важни съставки, които помагат за регулиране на дейността на организма ви. Същото важи и за различните плодове и зеленчуци. Новата брошура на Лидл ви дава възможност да видите кои са най-добри цени и да изберете. При това има достатъчно разнообразие. Ранните ягоди идеално се вписват до късните портокали, мандарини и грейпфрути и вездесъщите ябълки и круши.

Ясно е, обаче че дори и да спазвате горните правила, пак може да се разболеете. Но лечението няма да е по-различно от горните правила – здравословно хранене с разнообразни продукти от брошурата на Кауфланд, например, естествени витамини и повече почивка. Чушките са номер едно в отношение на наличието на витамин C между зеленчуците, а след това са броколите (които имат и доста витамин А и B).

Правило три: Изчакайте с диетата

Правило номер три е да не избързвате с диетите. Особено тези, в които няма разнообразна храна. Защото така само ще усилите състоянието на отпадналост. Разнообразната храна помага на организма и ви защитава срещу това да се разболеете. А сега си е направо престъпно да не си я осигурявате. Още повече с помощта на сайтове като kimbino.bg, където може да сравните всички налични промоции и да изберете най-добрите. При това в напълно екологичен вариант – без ненужен разход на хартия. Така разнообразната храна ще е на напълно достъпна цена. А вие няма да сте загубили време да обикаляте из всички квартални магазини.

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни