Кои са 3-те храни за красив външен вид

0
4112

За да се постиborovinki-za-krasiva-kojaгне сияйна и неустоима визия, не е достатъчно само да се използва козметика.

Според специалисти набавянето на определени хранителни вещества, витамини и минерали е от съществено значение за вида и здравето на кожата, косата и ноктите.

Дори само с консумацията на 3 супер храни, като боровинки, авокадо и фасул, могат да се набавят нужните елементи, които да подобрят външния вид и да забавят процесите на стареене.

1.Боровинки

Заради богатото си съдържание на витамин C, боровинките допринасят за доброто кръвообращение. Осигуряват минерали и соли на организма, които ограничават процесите на стареене.

Маската за лице от боровинки намалява подпухналостта и премахва вредните токсини. Придава сияен, свеж и отпочинал вид на кожата.

2.Авокадо

Още от древни времена екзотичният плод се използва като отлично козметично и разкрасително средство.

Авокадото е мощен антиоксидант и има антибактериално действие. Богато е на протеини и полиненаситени мазнини, съдържа витамини А, С, Е и К, които подпомагат общото здравословно състояние на кожата, придаващи й меко излъчване и незабавен блясък.

Плодът е идеална естествена съставка за подхранване на косата, тъй като е обогатен с етерични мазнини, които имат овлажняващо действие. Авокадото прави косата мека и еластична, както и по-малко податлива на изсушаване и накъсване.

3.Фасул

Варивата, особено фасулът, са богати на фибри, калий и цинк. Това го прави добър хранителен източник за кожата. Подобрява вида и еластичността й.

Консумацията на фасул помага за намаляване на холестерола и процеса на отслабване, което респективно се отразява положително и на външния вид.

източник puls.bg