Лечебните свойства на зеолитната вода

Какво представлява зеолитът?

Зеолитите са естествени вулканични минерали, които се добиват в определени части на света, включително и в България. Когато изригват вулкани, се изсипва разтопена лава и гъста пепел. Когато вулканите се намират близо до солен воден басейн, тази лава и пепел често се влива там.

Благодарение на химическата реакция между пепелта от вулкана и солта от морето, в продължение на хиляди години се образуват невероятни минерали като зеолити. Това, което прави зеолитите толкова удивителни, е фактът, че това не е само един от малкото отрицателно заредени минерали, намиращи се в природата, но също така има много уникална структура. Зеолитите имат големи, свободни пространства – или клетки – които дават възможност за привличане на големи, позитивно заредени йони, които се улавят и отстраняват от тялото. Той действа като природно молекулно сито. Поставен във водна среда, той елиминира всички вредни за човека вещества от нея, включително и радиоактивно замърсяване.

Минералът зеолит e обявен от Световната научна организация за минерал на XX век, поради граничещите му с вълшебството качества и все по-нарастващото му използване в хранително-вкусовата промишленост, индустрията, животновъдството, растениевъдството, космонавтиката и медицината.

Здравословни ползи от зеолита

 • Има силно пречистващо действие и помага на организма да регулира биохимичния си баланс.
 • Влияе благоприятно върху отделянето на токсините. Той е мощно детоксикиращо средство, помагащо на организма да се защити от свободните радикали. Той е силен антиоксидант. Сваля т.нар. “мъртво тегло”, поради изхвърлянето на шлаките от организма.
 • Извежда от организма нитрозамините – това са канцерогенните вещества, които се образуват при консервиране на храни, пържене, опушване или при използване на нитратна сол. Притежава адсорбиращи свойства спрямо радиоактивните елементи като Цезий 134 и Цезий 137, стронций, както и към тежките метали: живак, кадмий, олово, цинк, хром.
 • Подходящ е за по-бързото възстановяване на силите на организма на спортисти и хора с повишена физическа активност. Той подпомага потентността и издръжливостта.
 • Пречиства бъбреците и жлъчката от песъчинки. Помага при лечение на инфекции на пикочните пътища.
 • Нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Намалява симптомите на алергии.
 • Улавя някои от алергените и антигените, които предизвикват алергии, мигрена, астма.
 • Нормализира киселинно-алкалния баланс. Това е изключително важно за общото укрепване, защото повечето хора живеят в състояние на излишна киселинност, предизвикана най-вече от лошо или неправилно хранене.
 • Зеолитът подобрява храносмилането и е ефективен при злоупотреба с алкохол и храни. По този начин помага за коригиране на наднорменото тегло.
 • Стимулира перисталтиката на червата, като по този начин допринася за цялостното здраве.

Зеолитна филтрация на водата

По-горе видяхте причините, поради която много хора в световен мащаб предпочитат да консумират вода след като е преминала зеолитна филтрация. От векове зеолитът намира различно приложение, а в последните десетилетия се налага и като специална фина мембрана за пюрификация на водата. След като водата се извлече от извора, тя минава през прецизния филтър на зеолита, за да достигне по-съвършена до потребителите. По данни на много от потребителите на този тип филтрирана вода, техния цялостния жизнен тонус, яснота на съзнанието и жизненост са се повишили значително.

Важността да приемаме вода преминала зеолитна филтрация

Всички знаем че водата е здраве и живот. Човешкият организъм съдържа 70-75 % вода. А, ежедневният и редовен прием на вода е от първостепенно значение за поддържане на здравето, баланса и физическата хармония. Водата, преминала през зеолитна филтрация по специално ноу-хау, помага на хората да живеят пълноценно и здравословно.

Много от майките ще се съгласят, че начинът на хранене и приемане на напитки е особено важен за бебетата поради уязвимостта и недоразвитостта на отделителната им имунна система. Необходимо е децата да пият два пъти повече вода от възрастните на килограм телесно тегло, защото бързо и лесно губят течности. А, най-чистата и неутрална напитка е водата. Но, тук възниква въпросът каква вода да даваме на нашите дечица?

Водата трябва да е бедна на натрий (Na) и флуор (F) за деца до 7 години, включително и кърмачета. Също така трябва да се вземе под внимание чистотата на региона от където се добива водата, защото качеството й изключително се влияе от околната среда.

Ако вече се питате, как и от къде да се сдобиете с такава вода не се притеснявайте. В България съществува производство на изворна и трапезна вода, преминала през зеолитна филтрация. Тя се произвежда от фирмата “ЗЕОЛИТ УОТЪР КЪМПАНИ” ЕООД, e-mail: distriland.sofia@gmail.com тел: 0885-72-78-78 търговски представител: 0877 77 04 99. Ето и малко информация за продуктите им.

Трапезна и изворна вода Севтополис

Изворна  вода “Севтополис”

Изворната вода “Севтополис” преминава през няколко етапа на пречистване и обработка:

 • карбонова филтрация
 • озонация
 • UV филтър
 • ноу-хау технология за филтриране със зеолит

В състава на Изворната вода се включват минимални количества соли и минерали. Тя е много ниско минерализирана (Обща минерализация под 75 mg/l).  За разлика от минералните води, които не се препоръчват за деца под 7 годишна възраст, изворната вода няма възрастови ограничения. Тя е подходяща за пиене от деца, бебета и възрастни, които предпочитат нейния по-натурален и естествен вкус.

Изворната зеолитна вода “Севтополис” има съвършената Активна реакция /pH/ 7.2. Тя се определя като леко алкална вода, от т.нар. “живи води”, които са отлично тонизиращо и стимулиращо средство. Тя влияе благоприятно на човешкия организъм.

Уточнение: Водите с рН под 6.5 са киселинни, а тези с рН в границите между 6.5 и 12.5 принадлежат към групата на алкалните.

Трапезна вода “Севастополис”

Трапезната вода “Севастополис” е предназначена за постоянна и неограничена консумация по всяко време и за всяка възраст, включително от деца под 7 г. и бебета. Преди да се бутилира тя преминава през няколко етапа на пречистване и обработка:

 • карбонова филтрация
 • озонация
 • UV филтър
 • обратна осмоза
 • ноу-хау технология за филтриране със зеолит

Трапезната вода се отличава от Изворната много малко по вкус (изворната е с по-натурален вкус) и по един допълнителен процес на обработка, който изчиства до 99% съдържанието на соли във водата.

За разлика от минералните води, които не се препоръчват за неограничен ежедневен прием, трапезната вода няма ограничения. Според последните световни изследвания точно трапезната вода се препоръчва за всекидневен прием, както за възрастни, така и за деца под 7 г. и бебета. Тя е нискоминерализирана ( < 75 mg/l) и леко алкална, т.е “жива вода” (pH 7.2). Трапезната “Севастополис” влияе благоприятно на човешкия организъм.

Ако желаете да посетите техния уебсайт и да се свържете с фирмата производител, може да го направите на http://distriland.bg/.

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни