Не спя добре и често изпитвам умора. Има ли хранителни вещества, които да ми помогнат?

1
6320

%d1%81%d0%bf%d1%8f%d1%89%d0%b0-%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d1%85%d0%b0%d0%bf%d1%87%d0%b5%d1%82%d0%b0 Храненето е чудесен начин за подобряване на съня, заедно с релаксацията и спортуването. Ако през деня сте подложени на силен стрес, той най-вероятно ще попречи на здравия ви сън през нощта. Затова всеки ден пийте витамин В комплекс, 1000 мг витамин С и 300 мг магнезий, за да помогнете на тялото си да балансира енергията ви. Друг важен фактор е кръвната захар – резките промени в нивото є често смущават съня. Ако копнеете за сладко или стимуланти като чай, кафе, шоколад или цигари, е възможно да страдате от дисбаланс на кръвната захар. Решението е да консумирате непреработени храни и плодове, които оказват стабилизиращ ефект върху кръвната захар, както и да вземате по 200 мкг хром.
Билката валериан също помага за здравия сън през нощта. Приемайте по 500–1000 мг един час преди лягане. Една бърза разходка вечер също ще ви помогне да прочистите ума си и да се подготвите за сън.

Comments

1 коментар

  1. Медитирането преди лягане (вместо дзверенето в лаптопа и/или телефона), дори да е само 15-20 мин., чувствително може да подобри съня и да направи така, че човек да се наспива по-бързо. Не е нужно да правите кой знае какво, достатъчно е да погледате запалена свещ в тиха стая и да опитате да освободите съзнанието си от прескачащите се мисли.
    Иначе, да, храненето е много важно! Добре е да хапвате нещо леко за вечеря, може да капнете 1-2 капки лавандулово масло на тампон до възглавницата (ако нямате аромалампа).
    Повечето хора в днешния „цивилизован“ свят страдат от дефицит на важни елементи, които могат да се набавят с храната. Може да забъркате сяра на прах с мед и да хапвате по 1 с.л. сутрин, добре е да си осигурите достатъчно вит.В12… горе ги пише другите необходими неща.
    Относно понижената енергия – по аптеките се продават енергезиращи лепенки за хора, които не обичат да пият хапчета. Поръчайте на Вселената да се запознаете с някой, който ще ви разкаже повече как да се справите с това и със сигурност в следващите няколко дни ще срещнете човека 😉

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.