Прости съвети за подобряване храненето си в офиса

3
7372

Типичен ден в офиса – бързате за работа, забравяйки за закуската, до обяд сте изпили вече няколко кафета, а щом дойде време за почивка – капучино или нещо друго.

Щом дойде време за обяд, хапвате каквото и да е без да се замисляте. Следобяд се чувствате уморени и пак хапвате нещо. Това е стремителния образ на живот, където се превръщате в уморен и болен човек, а възможно и затлъстял.

Един от начините да подобрим храненето си е да не пропускаме закуската. Всички са чували за това, но е добре наистина да го правите. Ако не сте гладни когато се събудите или нямате време, просто си направете закуска в офиса. В много от офисите има хладилник и микровълнова фурна, които можете да използвате за закуската си.

Създайте си навик да изяждате по няколко плода дневно, но все пак внимавайте тъй като някои от тях съдържат високи нива на захар. Дръжте ги на бюрото си и ги изяжте до края на работния ден. Това значително ще подобри храненето ви и вашето здраве и ще се въздържате от хапване на нещо вредно.

Излизайте от офиса – не стойте в него целия ден. Планирайте си излизане през обедната почивка, за да се разходите, да подишате въздух и да намерите време за обяд. Ако предварително планирате това, то няма да си изненадат непланирани събития през почивката.

Попълвайте запасите си на работното място. Повечето хора ядат това, което е пред очите им. Ако се погрижите за здравословен избор, ще се храните правилно.

Можете да се запасите с пакетчета орехи, зърнени кълнове или крекери. Ако в офиса има хладилник, можете да си вземете кисело мляко или нещо месно. Така ще имате достатъчно продукти да си направите закуска и дори обяд.

Сменете кафето с чай. Макар кафето да има своите положителни страни, много от хората злоупотребяват с него през работно време и в края на деня се чувстват уморени, не подозирайки, че причината за това може да е в кафето.

Научете се да редувате кафе със зелен или билков чай с лимон и ще се почувствате по-добре. Така хем ще сте заредени с енергия, хем ще поемате достатъчно количество течности. Не забравяйте, че макар да е топла напитка, чаят разхлажда много добре в горещите летни дни.

източник gotvach.bg