Страдам от силни стомашни киселини и непрекъснато пия лекарства за тях. Има ли друг вариант?

0
4964

%d1%81%d1%82%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%88%d0%bd%d0%b8-%d0%ba%d0%b8%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b5%d0%bc

Съществуват няколко възможни причини за състоянието ви. Възмож­но е да се храните прекалено бързо, да пиете твърде много течности по време на хранене, да пиете по повече от три кафета на ден или да при­емате трудни за преработка мазни, пикантни или тежки храни. Ако из­броените неща не важат за вас, вероятно храносмилателната ви система не успява да се справи достатъчно добре със задачата си и следващата стъпка е да започнете да приемате храносмилателни ензими.

Лекарствата против киселини няма да разрешат проблема, тъй като те правят средата в стомаха много алкална, което всъщност пречи на хра­носмилателния процес (не забравяйте, че именно стомашните киселини разграждат храната). Освен това е възможно хапчетата да съдържат алу­миний, който е токсичен. Затова пробвайте на всяко основно хранене да приемате хранителна добавка с храносмилателни ензими, която съдържа амилаза, протеаза и липаза – те разграждат съответно въглехидратите, протеините и мазнините. По ирония киселините често са предизвикани от недостатъчното количество стомашни киселини (беатин хридрохло­рид). Ако подозирате, че и вашият случай може да е такъв , търсете хранителна добавка с храносмилателни ензими, съдържаща бетаин хидрохлорид.