Страдам от силни стомашни киселини и непрекъснато пия лекарства за тях. Има ли друг вариант?

0
4788

%d1%81%d1%82%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%88%d0%bd%d0%b8-%d0%ba%d0%b8%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b5%d0%bc

Съществуват няколко възможни причини за състоянието ви. Възмож­но е да се храните прекалено бързо, да пиете твърде много течности по време на хранене, да пиете по повече от три кафета на ден или да при­емате трудни за преработка мазни, пикантни или тежки храни. Ако из­броените неща не важат за вас, вероятно храносмилателната ви система не успява да се справи достатъчно добре със задачата си и следващата стъпка е да започнете да приемате храносмилателни ензими.

Лекарствата против киселини няма да разрешат проблема, тъй като те правят средата в стомаха много алкална, което всъщност пречи на хра­носмилателния процес (не забравяйте, че именно стомашните киселини разграждат храната). Освен това е възможно хапчетата да съдържат алу­миний, който е токсичен. Затова пробвайте на всяко основно хранене да приемате хранителна добавка с храносмилателни ензими, която съдържа амилаза, протеаза и липаза – те разграждат съответно въглехидратите, протеините и мазнините. По ирония киселините често са предизвикани от недостатъчното количество стомашни киселини (беатин хридрохло­рид). Ако подозирате, че и вашият случай може да е такъв , търсете хранителна добавка с храносмилателни ензими, съдържаща бетаин хидрохлорид.

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.