Ура – Бързото отслабване е най-ефективно

Досега всички диетолози изключваха категорично от теориите си бързото отслабване. Но до днес! Бързото сваляне на излишните килограми се оказа най-ефективно за желаещите да се сдобият с перфектна фигура.

Това гласят резултатите от най-новото изследване, които бяха огласени на Международния конгрес по затлъстяването в Стокхолм.

Твърдението е революционно. По простата причина, че то влиза в противоречие с най-честите препоръки на лекарите и диетолозите, а също и на нормите на медицината, че бързото отслабване води до стрес на организма и е вредно.

Ръководител на изследването е д-р Катрина Пърсел от Университета в Мелбърн. Тя сравнява бърза диета, при която се свалят 1.5 кг седмично в срок от 3 месеца, с постепенна диета, където участниците свалят по половин килограм за седем дни.

В изследването участие са взели лица с приблизително тегло около 100 килограма.

Изненадващо и за самите учени бързата загуба на излишни килограми се оказва по-успешна за постигане на желаното тегло. 78% от подложилите се на бърза диета постигат целта си и топят до 15% от теглото. Подобни резултати постигат едва 48% от хората, при които загубата на тегло е по-умерена.

Разбира се, новите резултати веднага си намериха критици, които да оборят добрата новина. Те коментират, че изследването не отчита трайността на постигнатите резултати. Според тях след експеримента участниците в него бързо връщат свалените килограми.

източник gotvach.bg

Related Articles

Как да отслабнем без диети и хапчета? Научете 5-те основни принципа

Представете си, че може да отслабнете, без да се налага да се откажете от любимите си храни, бзе да се налага да спазвате строги...

Дали имате висок холестерол? Това са първите симптоми!

Високият холестерол е сериозен проблем, който може да влоши здравното ни състояние. Много хора страдат от него и не знаят за това. Поради тази...

Как дъвченето на карамфил може да ви предпази от куп болести?

Дъвченето на карамфил е метод, използван от векове в различни култури за лечебни и козметични цели. Карамфилът има антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства, което...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
691ПоследователиПоследвай ни

Последни