Ура – Бързото отслабване е най-ефективно

0
1291

Досега всички диетолози изключваха категорично от теориите си бързото отслабване. Но до днес! Бързото сваляне на излишните килограми се оказа най-ефективно за желаещите да се сдобият с перфектна фигура.

Това гласят резултатите от най-новото изследване, които бяха огласени на Международния конгрес по затлъстяването в Стокхолм.

Твърдението е революционно. По простата причина, че то влиза в противоречие с най-честите препоръки на лекарите и диетолозите, а също и на нормите на медицината, че бързото отслабване води до стрес на организма и е вредно.

Ръководител на изследването е д-р Катрина Пърсел от Университета в Мелбърн. Тя сравнява бърза диета, при която се свалят 1.5 кг седмично в срок от 3 месеца, с постепенна диета, където участниците свалят по половин килограм за седем дни.

В изследването участие са взели лица с приблизително тегло около 100 килограма.

Изненадващо и за самите учени бързата загуба на излишни килограми се оказва по-успешна за постигане на желаното тегло. 78% от подложилите се на бърза диета постигат целта си и топят до 15% от теглото. Подобни резултати постигат едва 48% от хората, при които загубата на тегло е по-умерена.

Разбира се, новите резултати веднага си намериха критици, които да оборят добрата новина. Те коментират, че изследването не отчита трайността на постигнатите резултати. Според тях след експеримента участниците в него бързо връщат свалените килограми.

източник gotvach.bg

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.