Ура – Бързото отслабване е най-ефективно

0
1597

Досега всички диетолози изключваха категорично от теориите си бързото отслабване. Но до днес! Бързото сваляне на излишните килограми се оказа най-ефективно за желаещите да се сдобият с перфектна фигура.

Това гласят резултатите от най-новото изследване, които бяха огласени на Международния конгрес по затлъстяването в Стокхолм.

Твърдението е революционно. По простата причина, че то влиза в противоречие с най-честите препоръки на лекарите и диетолозите, а също и на нормите на медицината, че бързото отслабване води до стрес на организма и е вредно.

Ръководител на изследването е д-р Катрина Пърсел от Университета в Мелбърн. Тя сравнява бърза диета, при която се свалят 1.5 кг седмично в срок от 3 месеца, с постепенна диета, където участниците свалят по половин килограм за седем дни.

В изследването участие са взели лица с приблизително тегло около 100 килограма.

Изненадващо и за самите учени бързата загуба на излишни килограми се оказва по-успешна за постигане на желаното тегло. 78% от подложилите се на бърза диета постигат целта си и топят до 15% от теглото. Подобни резултати постигат едва 48% от хората, при които загубата на тегло е по-умерена.

Разбира се, новите резултати веднага си намериха критици, които да оборят добрата новина. Те коментират, че изследването не отчита трайността на постигнатите резултати. Според тях след експеримента участниците в него бързо връщат свалените килограми.

източник gotvach.bg