Ура – Бързото отслабване е най-ефективно

Досега всички диетолози изключваха категорично от теориите си бързото отслабване. Но до днес! Бързото сваляне на излишните килограми се оказа най-ефективно за желаещите да се сдобият с перфектна фигура.

Това гласят резултатите от най-новото изследване, които бяха огласени на Международния конгрес по затлъстяването в Стокхолм.

Твърдението е революционно. По простата причина, че то влиза в противоречие с най-честите препоръки на лекарите и диетолозите, а също и на нормите на медицината, че бързото отслабване води до стрес на организма и е вредно.

Ръководител на изследването е д-р Катрина Пърсел от Университета в Мелбърн. Тя сравнява бърза диета, при която се свалят 1.5 кг седмично в срок от 3 месеца, с постепенна диета, където участниците свалят по половин килограм за седем дни.

В изследването участие са взели лица с приблизително тегло около 100 килограма.

Изненадващо и за самите учени бързата загуба на излишни килограми се оказва по-успешна за постигане на желаното тегло. 78% от подложилите се на бърза диета постигат целта си и топят до 15% от теглото. Подобни резултати постигат едва 48% от хората, при които загубата на тегло е по-умерена.

Разбира се, новите резултати веднага си намериха критици, които да оборят добрата новина. Те коментират, че изследването не отчита трайността на постигнатите резултати. Според тях след експеримента участниците в него бързо връщат свалените килограми.

източник gotvach.bg

Related Articles

Кои са най-добрите храни за борба с депресията?

Добре известно е, че не съществува един-единствен "лек" за депресията. Това, което много хора не осъзнават обаче, е, че промяната в начина на хранене...

Храната прави борбата – важи за тези 5 храни

Всички знаем поговорката: "Храната прави борбата." И така, какви храни трябва да консумирате, ако искате да си набавите енергия? Консумацията на здравословни храни може...

Кои са най-здравословните храни за вашата вечеря?

Здравословното хранене е едно от най-важните неща, които можете да направите за тялото си. Но когато става въпрос за вечеря, е лесно да попаднете...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни