10 съвети при всяка диета

Търсите лесен начин за да свалите килограми, нещо като 10 диетични правила, които можете да носите със себе си постоянно? Отговорът не се крие само в това да свалите килограми, но и да можете да ги задържите по този начин и да се чувствате удовлетворени от храната, която си избирате. Следващите 10 диетични съвета ще ви помогнат да направите точно това. Те са съставени за да ви помогнат да постигнете възможно най – дълготраен резултат. Тяхното предназначение не е само да ги носите със себе си, но и да ги спазвате и да ги включвате във вашия начин на хранене и в спортния ви режим, като постепенно това ще се превърне в начина ви на живот.

Храня се

Единствения резултат от гладуването е изпитването на непреудолим глад и консумирането на количества храна повече, отколкото са необходими на организма. Храненето по четири или пет пъти с малки количества храна на ден поддържа метаболизма в оптималните му стойности и не позволява да изпитвате прекомерен глад. Това трябва да е първа стъпка във вашата десет етапна програма.

Планирам

Планирането на храненията е много важен етап от здравословното състояние и балансираното хранене. По този начин няма да се налага да прибягвате до ресторантите за бързо хранене или до автоматите за дребни сладки, които са изключително нездравословен избор и имат много калории.

Пазарувам

Пазаруването на хранителни продукти е отговорна задача и изисква фокусиране. Най – удачно е да съставите списък със здравословни храни и да следвате само него, без да прибавяте към покупките си пакет чипс например. Никога не пазрувайте, когато сте гладни, тъй като рискувате в кошницата ви да попадне някой не дотам здравословен продукт.

Балансирам

Балансирането на продуктите не е толкова сложно, колкото може би звучи. Протеините заемат 1/3 част от вашата порция, 1/3 са зеленчуците и другата 1/3 част са въглехидрати. Плодовете могат да заместят зеленчуците или да се консумират като закуска.

Пия

Основните препоръки са за шест до осем чаши чиста вода на ден, които трябва да се поемат. Чаша вода облекчава глада за кратък период от време.

Движа се

Да бъдете активни не означава да прекарвате по два часа на ден в спортния клуб. При всички положения колкото повече се движите, толкова повече ще свалите. Обикновените движения и физическа активност като изкачване на стъпала, миене на колата, вървене пеша ще помогнат за изгарянето на излишните килограми.

Търся подкрепа за 10 – те диетични правила

Когато решите да спазвате тези десет стъпки трябва и обкръжението ви да се съобразява с това. Например ако сте решили да отслабвате ще е много по – лесно да откажете кутията с поничките от вашите колеги, ако те знаят за това и изобщо не ви я предложат.

Да бъдем изобретателни

Опитайте да откриете в интернет или в списанията нови здравословни рецепти. Бъдете изобретателни и се насочете към ново хоби или спорт, което е полезно за вашето здраве.

Да бъдем осведомени

Много е важно да знаем какво точно консумираме и да поддържаме добра физическа активност, защото това е един съществен фактор от етапите за сваляне на килограми.

Бъдете упорити и последователни

Ако приемате нещо, което не е планирано и е с високо съдържание на калории трябва добре да помислите за 10 – те диетични съвета и да се опитате да влезете в ритъм. Запланувайте своето следващо хранене, направете няколко упражнения и бъдете упорити и последователни.

източник gotvach.bg

Related Articles

Как дъвченето на карамфил може да ви предпази от куп болести?

Дъвченето на карамфил е метод, използван от векове в различни култури за лечебни и козметични цели. Карамфилът има антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства, което...

Коя е най-здравословната риба за нас през есента?

Рибата е една от най-полезните храни за човешкото здраве. Тя съдържа много важни хранителни вещества, които помагат на костите, подобряват кръвообращението и подпомагат доброто...

По 1 кофичка кисело мляко на ден – ето ползите за черния дроб

Когато става въпрос за здравето на черния дроб, ние трябва да обърнем сериозно внимание, тъй като то играе ключова роля в нашия организъм. За...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
691ПоследователиПоследвай ни

Последни