10 съвети при всяка диета

Търсите лесен начин за да свалите килограми, нещо като 10 диетични правила, които можете да носите със себе си постоянно? Отговорът не се крие само в това да свалите килограми, но и да можете да ги задържите по този начин и да се чувствате удовлетворени от храната, която си избирате. Следващите 10 диетични съвета ще ви помогнат да направите точно това. Те са съставени за да ви помогнат да постигнете възможно най – дълготраен резултат. Тяхното предназначение не е само да ги носите със себе си, но и да ги спазвате и да ги включвате във вашия начин на хранене и в спортния ви режим, като постепенно това ще се превърне в начина ви на живот.

Храня се

Единствения резултат от гладуването е изпитването на непреудолим глад и консумирането на количества храна повече, отколкото са необходими на организма. Храненето по четири или пет пъти с малки количества храна на ден поддържа метаболизма в оптималните му стойности и не позволява да изпитвате прекомерен глад. Това трябва да е първа стъпка във вашата десет етапна програма.

Планирам

Планирането на храненията е много важен етап от здравословното състояние и балансираното хранене. По този начин няма да се налага да прибягвате до ресторантите за бързо хранене или до автоматите за дребни сладки, които са изключително нездравословен избор и имат много калории.

Пазарувам

Пазаруването на хранителни продукти е отговорна задача и изисква фокусиране. Най – удачно е да съставите списък със здравословни храни и да следвате само него, без да прибавяте към покупките си пакет чипс например. Никога не пазрувайте, когато сте гладни, тъй като рискувате в кошницата ви да попадне някой не дотам здравословен продукт.

Балансирам

Балансирането на продуктите не е толкова сложно, колкото може би звучи. Протеините заемат 1/3 част от вашата порция, 1/3 са зеленчуците и другата 1/3 част са въглехидрати. Плодовете могат да заместят зеленчуците или да се консумират като закуска.

Пия

Основните препоръки са за шест до осем чаши чиста вода на ден, които трябва да се поемат. Чаша вода облекчава глада за кратък период от време.

Движа се

Да бъдете активни не означава да прекарвате по два часа на ден в спортния клуб. При всички положения колкото повече се движите, толкова повече ще свалите. Обикновените движения и физическа активност като изкачване на стъпала, миене на колата, вървене пеша ще помогнат за изгарянето на излишните килограми.

Търся подкрепа за 10 – те диетични правила

Когато решите да спазвате тези десет стъпки трябва и обкръжението ви да се съобразява с това. Например ако сте решили да отслабвате ще е много по – лесно да откажете кутията с поничките от вашите колеги, ако те знаят за това и изобщо не ви я предложат.

Да бъдем изобретателни

Опитайте да откриете в интернет или в списанията нови здравословни рецепти. Бъдете изобретателни и се насочете към ново хоби или спорт, което е полезно за вашето здраве.

Да бъдем осведомени

Много е важно да знаем какво точно консумираме и да поддържаме добра физическа активност, защото това е един съществен фактор от етапите за сваляне на килограми.

Бъдете упорити и последователни

Ако приемате нещо, което не е планирано и е с високо съдържание на калории трябва добре да помислите за 10 – те диетични съвета и да се опитате да влезете в ритъм. Запланувайте своето следващо хранене, направете няколко упражнения и бъдете упорити и последователни.

източник gotvach.bg

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни