Бързо и ефективно лечение с хомеопатия

0
1598

С настъпването на пролетта и събуждането на Майката природа се пробуждат и куп болести и алергии, за които не сме и подозирали, че се крият в нашия организъм. Някои от нас пък са предварително подготвени за добре познатите и ужасно досадни алергии, които задължително се проявяват в момента, в който навън започне да се раззеленява.

Сенната хрема е може би най-разпространената от тези алергии. От нея страдат хиляди жени и мъже не само у нас, а и по света. Всяка година броят на проявилите симптомите на тази алергия се увеличава драстично. Някои лекари твърдят, че въпросните симптоми са следствие не само от опрашването на растенията и разлистването на дърветата и храстите, а и от замърсяването на околната среда – в частност газовете от колите и уличния прахоляк. Каквито и да са причинителите на тази мъчителна алергия, симптомите са добре познати на всички – сърбеж в носа, зачервяване и лютене в очите, съпроводени със сълзи и силно раздразнение от светлина. Оплакванията са подобни на тези, които проявяваме, когато белим или режем лук. В този момент от носа ни потича обилна водниста секреция, започваме да кихаме почти непрестанно и сълзите в очите ни напират, докато не започнат да се стичат по бузите.

И ако това е състоянието ни за петте минути, в които режем лука, по време на сенната хрема, която трае месеци наред, ние не спираме да се чувстваме така. Може би е странно, дори парадоксално, но един от най-често предписваните лекове за сенна хрема се приготвя именно от лук – и то кромид! Макар и да не е формулиран терминологично, този лек се прилага от дълбока древност като част от хомеопатичните способи за лечение и днес вече е познат като Allium сepa.

 

Когато немският д-р Самуел Ханеман създава хомеопатичния метод на лечение в края на XVIII и началото на XIX в., събирайки наблюденията на изтъкнати за времето си лекари, той формулира основните принципи и закони на хомеопатичното лечение, които са изложени във фундаменталния му труд „Органон на лечебното изкуство” (повече за книгата има тук). По този начин, в началото на XIX в. възниква една цялостна за своето време лечебна система, която става широкоразпространена в края на века, не само в Западна Европа, а и в САЩ.

Хомеопатията представлява лечебен метод с над 200-годишна история, при който на всеки болен с конкретна диагноза и определен брой оплаквания се предписва лекарство, способно да причини у здрави хора същите симптоми, които се проявяват и при болния. Хомеопатичното лекарствено средство стимулира естествените защитни механизми на организма, което пък води до излекуване. „Практическа хомеопатия” (ИК „Изток-Запад”) на д-р Иван Енев разглежда обстойно практическата част на хомеопатичното лечение и дава съвети как бързо и лесно да облекчим и излекуваме не само досадните алергии и болести, а и някои по-сериозни оплаквания, които имаме. Допълнителна информация можете да получите тук.

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.