С шоколадова диета губите по кило на ден

0
1581

Шоколадовата диета набира все повече фенове и става все по-популярна заради лесното й изпълнение в забързаното всекидневие. Средната дневна калоричност се равнява на 580 калории.

Шоколадовата диета се спазва не повече от седем дни, но можете да я скъсите до три дни. При намалената схема ще свалите само три килограма, а при пълната – седем килограма.

Диетата води и до загуба на течности от организма, която е обусловена от отказа от солта, който е абсолютно необходим по време на шоколадовата диета.

Шоколадовата диета е малко драстична – полагат ви се само сто грама шоколад на ден. Имайте предвид, че в сто грама бял шоколад се съдържат 522 калории, в млечния – 545 калории, а в натуралния – 517 калории.

Така че съобразете диетата си с предпочитанията си и можете да си позволите сто и десет грама. Това означава един стандартен шоколад и още едно-две парченца.

Можете да изядете нормата си наведнъж, но можете и да я разделите на два, три или повече приема. Имайте предвид, че в белия шоколад почти отсъства какаовото масло.

Като цяло шоколадовата диета в класическия й вид не може да се направи само с бял шоколад. Всяка консумация на порцията шоколад може да бъде придружена с чаша неподсладено кафе или чай, в което може да е добавено малко обезмаслено мляко.

Шоколадовата диета напълно изключва консумацията на захар и сол. Трябва да се въздържате от натурални сокове, газирани напитки, които предизвикват повишен апетит.

Тази сладка диета изключва също така зеленчуци и плодове. Забранен е и алкохолът във всичките му видове. Важен детайл е, че приемането на каквато и да е течност трябва да става не по-рано от три часа след консумацията на шоколад и кафе или чай.

Минимумът течности дневно не трябва да е под литър и половина. Повтарянето на диетата може да се направи едва след месец или два. Менюто на класическата шоколадова диета е 30 г натурален шоколад за закуска, придружен с неподсладено кафе или чай.

Обядът е 30-40 грама натурален шоколад и кафе, вечерята е абсолютно същата. Най-голямото достойнство на шоколадовата диета е получаването на бърз резултат.

Мисловната ви дейност изобщо не страда от това, защото шоколадът е сред най-добрите стимулатори за мозъка. Шоколадовата диета обаче има и минуси и сред тях е, че има шанс да си върнете килограмите, ако не спазвате двигателен режим след диетата или се нахвърляте на храната като див звяр.

Шоколадовата диета е противопоказана за хора с диабет, както и при хора с алергия към какаото или млякото. Камъни в жлъчката и заболявания на черния дроб също изключват спазването на шоколадова диета. Хипертонията също не е сред проблемите, които допускат спазването на тази сладка диета.

източник gotvach.bg

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.