Храните, които намаляват живота ни

0
5746
Натриев глутамат

Някои храни могат да се отразят зле на продължителността на нашия живот, инаме казано – да умрем по-млади, отколкото е планирано.

Първи страдат сърцето и храносмилателната система, тъй като нездравословното хранене води до затлъстяване. Варените продукти притъпяват чувството, че организмът е заситен, и ни се яде още и още, и без да усетим, качваме още някое килце.

Грубата растителна храна стимулира работата на храносмилателната система. Затова трябва да се придържаме към меню, което включва възможно най-много сурови плодове и зеленчуци.

Сред най-вредните за здравето продукти са дъвчащите бонбони и близалките, защото те съдържат огромно колимество захар, изкуствени добавки, оцветители и какви ли още не химии.

На второ място са чипсовете, тъй като те са просто смес на въглехидрати с мазнини, гарнирани с оцветители и овкусители. За вредни се смятат и любимите на всички пържени картофи.

Сладките газирани напитки също не са от най-полезните за здравето – смес от захар, всевъзможни оцветители и газ. Захарта е прекалено концентрирана и това е причината, поради която веднага след като изпиете една чаша газирано, изпивате още една и още една.

Евтините кренвирши и салами, които едва ли съдържат точно месо, не са полезни за хората, които искат да живеят по-дълго и да запазят фигурата си. Те съдържат доста мазнини, ароматизатори, а някои производители използват соеви заместители вместо месо.

Месото е полезно само когато е крехко и не е мазно. А мазното, напротив, помага за образуването на лош холестерол, което ускорява стареенетона тялото и води до възникване на сърдечно-съдови заболявания.

Майонезата също се причислява към калорийните продукти, които съдържат доста мазнини и въглехидрати, оцветители и всякакви други добавки. Пррекомерната употреба на сол сваля кръвното, нарушава баланса на соли в организма и способства за натрупване на токсини.

На последно място по ред, но не и по значение, е алкохолът, който дори в минимални количества пречи на тялото да усноява пълноценно витамини.

източник gotvach.bg

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.