Храните, които намаляват живота ни

Някои храни могат да се отразят зле на продължителността на нашия живот, инаме казано – да умрем по-млади, отколкото е планирано.

Първи страдат сърцето и храносмилателната система, тъй като нездравословното хранене води до затлъстяване. Варените продукти притъпяват чувството, че организмът е заситен, и ни се яде още и още, и без да усетим, качваме още някое килце.

Грубата растителна храна стимулира работата на храносмилателната система. Затова трябва да се придържаме към меню, което включва възможно най-много сурови плодове и зеленчуци.

Сред най-вредните за здравето продукти са дъвчащите бонбони и близалките, защото те съдържат огромно колимество захар, изкуствени добавки, оцветители и какви ли още не химии.

На второ място са чипсовете, тъй като те са просто смес на въглехидрати с мазнини, гарнирани с оцветители и овкусители. За вредни се смятат и любимите на всички пържени картофи.

Сладките газирани напитки също не са от най-полезните за здравето – смес от захар, всевъзможни оцветители и газ. Захарта е прекалено концентрирана и това е причината, поради която веднага след като изпиете една чаша газирано, изпивате още една и още една.

Евтините кренвирши и салами, които едва ли съдържат точно месо, не са полезни за хората, които искат да живеят по-дълго и да запазят фигурата си. Те съдържат доста мазнини, ароматизатори, а някои производители използват соеви заместители вместо месо.

Месото е полезно само когато е крехко и не е мазно. А мазното, напротив, помага за образуването на лош холестерол, което ускорява стареенетона тялото и води до възникване на сърдечно-съдови заболявания.

Майонезата също се причислява към калорийните продукти, които съдържат доста мазнини и въглехидрати, оцветители и всякакви други добавки. Пррекомерната употреба на сол сваля кръвното, нарушава баланса на соли в организма и способства за натрупване на токсини.

На последно място по ред, но не и по значение, е алкохолът, който дори в минимални количества пречи на тялото да усноява пълноценно витамини.

източник gotvach.bg

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни