Интересни факти за черният хляб

0
1994

Черният хляб е едно от най-ефективните средства срещу анемия. В ръжения хляб се съдържат тридесет процента повече желязо, два пъти повече калий и три пъти повече натрий, отколкото в хляба от пшенично брашно.

Особено внимание трябва да обърнат на консумацията на черния хляб бъдещите майки, тъй като той съдържа, освен гореизброените елементи, и редица витамини.

Исхемичната болест на сърцето и други сърдечно-съдови заболявания при хората, които редовно консумират ръжен хляб, се срещат с тридесет процента по-рядко, отколкото при любителите на белия хляб.

Най-полезен е черният хляб, който е приготвен без добавяне на мая. Приготвенията от покълнало жито хляб се цени високо от диетолозите в цял свят.

Той съдържа много по-малко мазнини и захар, отколкото белият хляб, а това дава възможност човек да яде колкото си иска хляб, без да се притеснява за килограмите си.

Така всеки може да си позволи удоволствието да хапне вкусен хляб с дъхава коричка, без да изтощава организма си с постоянни диети, които при консумацията на бял хляб имат йо-йо ефект.

С помощта на черен хляб можете да миете косата си и да забравите изобщо за всички видове шампоани. Звучи стряскащо, но черният хляб е идеално средство за измиване на коса.

Натрошете една филия ръжен хляб в блендера и добавете малко вода. Разбийте на пяна. Не трябва да остане и една трохичка, тъй като ще се заплете в косите ви.

Измийте косата си с хлебния разтвор, както го правите с обикновен шампоан. Изплакнете добре с вода. След едно-две измивания с ръжен хляб косата ви ще е мека като коприна.

Екипа на Здравословно хранене силно препоръчва консумацията на черен хляб, като съветва максимално да избягвате белият такъв.

източник gotvach.bg

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.