Как да се справим с косопада с този лесен трик

Косопадът може да бъде разочароващо състояние за много хора, тъй като е труден за преодоляване и често няма ясна причина за него. Ако търсите лесен трик, който може да ви помогне да забавите или дори да спрете неизбежния косопад при някои хора, тогава тази статия е за вас. Прочетете, за да научите повече за този трик и дали той може да проработи при вас.

Ето как да се справим с косопада

Трикът, за който говорим, е масаж на скалпа. Може би се чудите как масажирането на скалпа може да намали косопада. Оказва се, че има два отговора на този въпрос: първо, масажирането на скалпа увеличава кръвообращението, което насърчава растежа на здрави космени фоликули; и второ, то помага за намаляване на нивата на стрес, които могат да бъдат фактор, допринасящ за някои видове косопад.

Колко често да масажирате скалпа си

За да извлечете максимална полза от масажа на скалпа, той трябва да се прави редовно – поне веднъж дневно – и с лек натиск (не прекалено силен). Най-добрият начин за това е да масажирате скалпа си с кръгови движения с върховете на пръстите си. Не забравяйте да се съсредоточите върху областите, в които има забележимо изтъняване или оплешивяване. Освен това можете да добавите няколко капки етерични масла, като например лавандулово масло или масло от розмарин, за да извлечете допълнителни ползи. Тези етерични масла се използват от векове за стимулиране на растежа на косата и се смята, че спомагат за подобряване на кръвообращението в областта, в която се прилагат.

Не прекалявайте с масажа на скалпа

И накрая, уверете се, че не прекалявате! Твърде силният натиск всъщност може да причини повече вреда, отколкото полза, когато става въпрос за масаж на скалпа, така че се уверете, че не прекалявате и се придържате само към лек натиск. Също така избягвайте използването на агресивни химикали или продукти върху скалпа по време на масажа, тъй като те също могат да попречат на напредъка, вместо да го подпомогнат!

Ако търсите лесен трик, който може да ви помогне да забавите или дори да спрете неизбежния косопад при някои хора, тогава си струва да опитате редовни масажи на скалпа. Масажирането на скалпа подобрява кръвообращението, което стимулира развитието на здрави космени фоликули и намалява нивата на стрес, които могат да бъдат фактор за някои видове косопад. Не забравяйте обаче, че не трябва да прекалявате! Придържайте се към нежни кръгови движения, когато масажирате скалпа си, и помислете за добавяне на няколко капки етерични масла като лавандулово или розмариново масло за допълнителни ползи – но избягвайте всякакви агресивни химикали или продукти по време на процеса! С редовни грижи и внимание скоро ще започнете да виждате положителни резултати!

Related Articles

Задължителни храни за здраве и красота през студената зима

С настъпването на студеното зимно време е важно да обърнем специално внимание на храненето си, за да останем здрави и красиви. Макар че много...

Кои са най-здравословни зеленчуци на тиган – сами скачат в него?

Ако търсите бърз и лесен начин да добавите повече зеленчуци към диетата си, тогава не търсете нищо друго освен тигана си. Пърженето на зеленчуци...

5 здравословни комбинации от храни, с които да очаровате вашия стомах

Здравословното хранене става все по-важно в нашето ежедневие. Знаем колко трудно е да се поддържа диета, която се състои от пълноценни храни и не...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
693ПоследователиПоследвай ни

Последни