Кое е най-доброто, което бихте могли да направите, за да се радвате на здраве, оптимално тегло и дълголетие?

cover_eatfatЯжте повече мазнини!

Добре дошли в света, в който се храните различно и се наслаждавате на консумацията на мазнини! Точно така. Приемането на повече мазнини ще ви помогне да намалите теглото си, да се чувствате добре и да живеете по-дълго, а също и като профилактика на сърдечносъдовите заболявания, диабета, деменцията, рака.

Как би могло да е вярно? Та нали здравните експерти и специалистите по хранене, ръководещи лекарските асоциации, ни съветват да приемаме по-малко мазнини, защото причиняват сърдечносъдови заболявания? Спазваме тези препоръки, без да ги подлагаме под съмнение, в продължение на повече от 50 години.

В книгата „Яж мазнини и отслабвай”, която вече е на пазара с логото на ИК „Кръгозор”, д-р Марк Хаймън развенчава митовете, че мазнините водят до повишаване на холестерола, че са причината за сърдечносъдовите заболявания и за натрупването на килограми. Авторът, известен в България с бестселъра „Ултраметаболизъм”, превръща най-новите научни изследвания за мазнините от последните пет години в 21-дневна практическа програма за хранене, енергизиране и детоксикация на организма и ни запознава с последните технологии за сваляне на теглото, помага ни в превенцията на болести, за поддържането на дълголетие и стимулиране на мозъчните функции.

„В продължение на десетилетия и аз смятах, че на всяка цена трябва да избягваме мазнините, до момента, в който започнах сериозно да се занимавам с проучвания. Установих някои изненадващи факти, докато подготвях книгата, а и в хода на изследването и лечението на повече от 20 000 мои пациенти през последните 30 години. В тази книга съм записал своите открития заедно с препратки към съответните източници, за да се убедите сами, ако ви е трудно да повярват, казва Хаймън.

Основната идея е, че не бива да заклеймяваме всички мазнини. Има наситени, мононенаситени, полиненаситени и трансмазнини, като във всеки отделен вид има допълнително разделение. Приемът на големи количества от „правилните“ мазнини няма да доведе до затлъстяване. Точните мазнини са ключът към здравето и към свалянето на килограми”.

Хаймън посочва кои храни да избягваме и кои да консумираме, кои са полезните мазнини, какви въглехидрати да приемаме.  Храни като яйцата, маслото, агнешките котлети с тлъстини получават своето реабилитиране и се нареждат редом до ядките, авокадото, зехтина и маслините.

В „Яж мазнини и отслабвай” за първи път се обяснява и същността на пеганизма – разработената от Хаймън система за хранене, която комбинира най-доброто от палео и от веган режимите. Пеганизмът вече е хит в Холивуд, а сред привържениците му са Леброн Джеймс, един от най-великите баскетболисти на нашето време, и тенисист номер 1 Новак Джокович.

Планът „Яж мазнини и отслабвай“ ще ви даде тласък по пътя към отслабването, рестартирането на обмяната и оздравяването. Само за 21 дни ще сте наясно не само какво да ядете, но и как да зареждате с гориво тялото си на всяко едно ниво, за да изглеждате и да се чувствате фантастично.

Related Articles

Кои са най-добрите храни за борба с депресията?

Добре известно е, че не съществува един-единствен "лек" за депресията. Това, което много хора не осъзнават обаче, е, че промяната в начина на хранене...

Храната прави борбата – важи за тези 5 храни

Всички знаем поговорката: "Храната прави борбата." И така, какви храни трябва да консумирате, ако искате да си набавите енергия? Консумацията на здравословни храни може...

Кои са най-здравословните храни за вашата вечеря?

Здравословното хранене е едно от най-важните неща, които можете да направите за тялото си. Но когато става въпрос за вечеря, е лесно да попаднете...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни