Кои са най-добрите храни при афти в устата?

Афтите в устата могат да бъдат истинска болка – буквално. Тези болезнени рани могат да затруднят храненето, говоренето и дори пиенето на вода. Ако страдате от тях в устата, вероятно се чудите какво можете да направите, за да се отървете възможно най-бързо. Въпреки че няма гарантирано лечение, има определени храни, които могат да помогнат за ускоряване на оздравителния процес и да осигурят облекчение на болката.

1.Йогурт

Киселото мляко съдържа пробиотици – живи бактерии, които са полезни за вашето здраве. Пробиотиците помагат в борбата с вредните бактерии в устата ви и насърчават здравословния баланс на микроорганизмите. Това може да помогне за ускоряване на лечението на афти в устата. киселото мляко е богато и на калций, който е от съществено значение за силните зъби и кости.

2.Мед

Медът има антибактериални и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на подуването и зачервяването около афтите, а също така помага за успокояване на болката

3.Чай от лайка

Чаят от лайка съдържа съединения, които могат да помогнат за намаляване на възпалението и да подпомогнат заздравяването. Чаят от лайка също действа успокоителна на организма.

4.Алое вера

Алое вера се използва от векове за лечение на различни кожни заболявания, включително изгаряния, порязвания и одрасквания. Подобно на чая от лайка, алое вера също има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за заздравяването на афтите.Алое вера може също така да помогне за намаляване на подуването и зачервяването.

5.Кокосово масло

Кокосовото масло има антимикробни свойства, които могат да помогнат за унищожаването на бактериите, причиняващи афти.Кокосовото масло може също така да помогне за успокояване на болката, като намалява възпалението.

Ако страдате от афти , вероятно търсите нещо, което да ви облекчи от болката. Въпреки че няма гарантирано лечение, има определени храни, които могат да помогнат за ускоряване на оздравителния процес и да осигурят облекчение на болката. Те включват кисело мляко, мед, чай от лайка, алое вера и кокосово масло. Затова следващия път, когато имате проблеми с афтите, посегнете към някоя от тези храни, за да облекчите дискомфорта си!

Related Articles

Как дъвченето на карамфил може да ви предпази от куп болести?

Дъвченето на карамфил е метод, използван от векове в различни култури за лечебни и козметични цели. Карамфилът има антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства, което...

Коя е най-здравословната риба за нас през есента?

Рибата е една от най-полезните храни за човешкото здраве. Тя съдържа много важни хранителни вещества, които помагат на костите, подобряват кръвообращението и подпомагат доброто...

По 1 кофичка кисело мляко на ден – ето ползите за черния дроб

Когато става въпрос за здравето на черния дроб, ние трябва да обърнем сериозно внимание, тъй като то играе ключова роля в нашия организъм. За...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
691ПоследователиПоследвай ни

Последни