Кои са най-добрите храни при афти в устата?

Афтите в устата могат да бъдат истинска болка – буквално. Тези болезнени рани могат да затруднят храненето, говоренето и дори пиенето на вода. Ако страдате от тях в устата, вероятно се чудите какво можете да направите, за да се отървете възможно най-бързо. Въпреки че няма гарантирано лечение, има определени храни, които могат да помогнат за ускоряване на оздравителния процес и да осигурят облекчение на болката.

1.Йогурт

Киселото мляко съдържа пробиотици – живи бактерии, които са полезни за вашето здраве. Пробиотиците помагат в борбата с вредните бактерии в устата ви и насърчават здравословния баланс на микроорганизмите. Това може да помогне за ускоряване на лечението на афти в устата. киселото мляко е богато и на калций, който е от съществено значение за силните зъби и кости.

2.Мед

Медът има антибактериални и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на подуването и зачервяването около афтите, а също така помага за успокояване на болката

3.Чай от лайка

Чаят от лайка съдържа съединения, които могат да помогнат за намаляване на възпалението и да подпомогнат заздравяването. Чаят от лайка също действа успокоителна на организма.

4.Алое вера

Алое вера се използва от векове за лечение на различни кожни заболявания, включително изгаряния, порязвания и одрасквания. Подобно на чая от лайка, алое вера също има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за заздравяването на афтите.Алое вера може също така да помогне за намаляване на подуването и зачервяването.

5.Кокосово масло

Кокосовото масло има антимикробни свойства, които могат да помогнат за унищожаването на бактериите, причиняващи афти.Кокосовото масло може също така да помогне за успокояване на болката, като намалява възпалението.

Ако страдате от афти , вероятно търсите нещо, което да ви облекчи от болката. Въпреки че няма гарантирано лечение, има определени храни, които могат да помогнат за ускоряване на оздравителния процес и да осигурят облекчение на болката. Те включват кисело мляко, мед, чай от лайка, алое вера и кокосово масло. Затова следващия път, когато имате проблеми с афтите, посегнете към някоя от тези храни, за да облекчите дискомфорта си!

Related Articles

Кои са най-добрите храни за борба с депресията?

Добре известно е, че не съществува един-единствен "лек" за депресията. Това, което много хора не осъзнават обаче, е, че промяната в начина на хранене...

Храната прави борбата – важи за тези 5 храни

Всички знаем поговорката: "Храната прави борбата." И така, какви храни трябва да консумирате, ако искате да си набавите енергия? Консумацията на здравословни храни може...

Кои са най-здравословните храни за вашата вечеря?

Здравословното хранене е едно от най-важните неща, които можете да направите за тялото си. Но когато става въпрос за вечеря, е лесно да попаднете...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни