Кой чай успокоява нервите от раз – вашият лек за спокойна есен!

Светът около нас е претоварен с изисквания и все повече напрежение, особено през последните години. Но всеки един от нас е необходимо да отдели внимание и време за нашето психично здраве и битие. В списъка на начините за осигуряване на това са включени и чайовете, които могат да успокоят нервите и да помогнат на организма да се релаксира. Тук ще ви запознаем с най-добрите чайове за успокояване на нервите, които ще ви помогнат да се чувствате освободени от стреса и напрежението.

Чай от лайка

Чаят от лайка е кралят на чайовете за успокояване на нервите. Лайката се използва от дълго време за лечение на стрес, тревожност и сърдечно-съдови заболявания. Лайката съдържа пигментите апигенин и кверцетин, които са познати със своите успокояващи свойства. Този чай е лесен за приготвяне и може да се консумира два-три пъти на ден.

Чай от мащерка

Чаят от мащерка е още един добър избор за успокояване на нервите. Той се използва за намаляване на тревожността и разстроените нерви. Мащерката съдържа масла, които помагат за успокояване на ума и почистване на мислите. Тези масла са също така добри за храносмилането, като могат да се използват при разширени вени и болки в мускулите.

Чай от мента

Чаят от мента е една от най-популярните напитки за успокояване на нервите и същевременно подобряване на съня. Ментата помага за намаляване на главоболието и подобряване на храносмилането. Добре е да бъде консумиран след голям обяд или преди лягане. Така чаят от мента ще помогне да се почувствате по-спокойно и да подобрите качеството на съня си.

Чай от валериана

Чай от валериана е още един избор, който можете да направите, за да успокоите нервната си система. Валерианата се използва като естествен седатив от дълги години. Този чай е силен и трябва да се внимава с него, но може да помогне да заспите по-бързо и да подобрите съня си през нощта. Поради силните си свойства, чаят от валериана не трябва да се пие без консултация с лекар, така че го имайте предвид.

Чай от лавандула

Чаят от лавандула е един от най-популярните чайове за успокояване на нервите в Европа. Лавандулата е позната с своето успокояващо въздействие на ума и тялото. Този чай може да ви помогне да се чувствате релаксирани и успокоени, както и да подобрите качеството на съня си. Малко известен факт за него е, че въздейства много добре върху кожните проблеми, така че може да ви помогне в борбате с тези заболявания.

Чайовете могат да бъдат мощно оръжие при борбата с ежедневния стрес и напрежение. Чайовете от лайка, мащерка, мента, валериана и лавандула са сред най-добрите напитки за успокояване на нервите. Тези чайове не само помагат за успокояване на ума и тялото, но също така могат да подобрят качеството на съня. Преди да започнете да пиете чай от валериана, обаче, е важно да консултирате лекар, тъй като този чай може да има силно въздействие върху организма. Всеки от тези чайове е лесен за приготвяне и може да се консумира два-три пъти на ден.

Статията има само информативен характер и не замества лекарска консултация!

Related Articles

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Ако имате често синини по тялото – ето какви са най-честите причини?

Дали сте се събудили сутрин и сте забелязали синина по тялото си, без да сте се удряли по някакъв начин? Ако това се случва...

Коя храна увеличава значително риска от Алцхаймер според учени от САЩ?

Болестта на Алцхаймер е един от водещите проблеми пред стареенето на населението в света. Въпреки че все още не е известна точната причина, учените...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни