Мозъкът – лекарството, което винаги сте търсили

0
1474

mozakat-lekarstvo Човешкият мозък е съставен от приблизително сто милиарда нервни клетки, които образуват един трилион, дори квадрилион връзки, наречени синапси. Тези връзки са в динамично състояние и постоянно се променят в отговор на заобикалящата ни среда – нашият мозък обяснява и създава света, в който живеем. Всичко, което усещаме чрез сетивата си (зрение, слух, допир, обоняние, вкус) и което преживяваме (тъга, страх, любов, радост, щастие), е такова, каквото е, благодарение именно на нашия ум. За да разгърнем пълния му потенциал, трябва да се научим да го използваме по нов начин – да действаме едновременно като ръководители, изобретатели, учители и потребители на своя мозък.

Известният индийски лекар и мистик Дипак Чопра и професорът по неврология, оглавяващ т.нар. Alzheimer’s Genome Project – Рудолф Е. Танзи, разсейват някои от широко разпространените митове за мозъка, които ограничават неговия потенциал в книгата „Свръхмозъкът” (ИК „Изток-Запад“). Базирайки се едновременно на най-новите изследвания и на важни духовни прозрения, Чопра и Танзи твърдят, че мозъкът ни е в състояние да се лекува и да се променя по абсолютно удивителен начин и достигайки до една нова връзка с него, можем да преобразим своя живот до неузнаваемост.

picture_1202

В съвместната си книга „Свръхмозъкът“ (с подзаглавие „Освободете необузданата сила на ума си, за да постигнете добро здраве, щастие и духовно благоденствие“), Чопра и Танзи показват на достъпен език как човек може да използва мозъка си, вместо да му позволява той да го използва; да живее, поддържайки мозъка си здрав; да намали рисковете, съпътстващи стареенето; да постигне щастие и благоденствие посредством връзката ум-тяло; да получи достъп до просветения мозък, който е входът към свободата и блаженството; да се справи с проблемите, свързани със загубата на паметта, депресията, тревожността, дори с наднорменото тегло.

Повече за полезното заглавие можете да научите тук.

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.