Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

2
2130

Отказали сте се завинаги от сандвичите на крак и от газираните напитки и вече сте убедени, че се храните здравословно. Не се отпускайте, бъдете нащрек, съветват италиански диетолози.

Има храни, които се смятат за полезни, но са опасни за стомаха ви толкова, колкото и чипсът! Маслините, коита са толкова хрупкави и вкусни, са пристрастяващи. А пристрастяването към маслини може да увеличи критично нивото на желязо в организма ви. Това важи в случаите, когато консумирате боядисани в тъмно зелени маслини.

Картофите са истински шампиони по число на бактерии, които развъждат. Те са като магнит за тях. Най-много рискове има в руската салата, предупреждават специалистите. Най-често в нея се срещат бактерии, които предизвикват дезинтерия.

Кашкавалът може да съдържа патогенни бактерии, особено ако е направен от непастьоризирано мляко в домашни условия. Същото важи и за млякото, което се продава наливно в бутилки пред големите магазини. Може да се случи така, че екологичното на пръв поглед мляко да донесе повече неприятности, отколкото полза.

Сладоледът също е рискова храна. Пластмасовите контейнери, в които се съхранява сладолед, предназначен за продажба във фунийки, не винаги са добре дезинфекцирани. В тях може да заживеят различни бактерии – салмонела, стафилококи.

Пушените меса може да съдържат много канцерогенни вещества. Тези продукти често се обработват не с естествен дървесен дим, а с химически. Освен това те като правило съдържат подобрители на вкуса, оцветители и консерванти.

Яйцата също спадат към опасните продукти – салмонелата живее в храносмилателния тракт на животните и попада в тялото на човека при недостатъчна термична обработка. Митът, че селските яйца не съдържат салмонела, не трябва да приспива бдителността ви.

Доматите, колкото и странно да звучи, често предизвикват хранително натравяне. Бактериите проникват през увредената повърхност на зеленчуците, и ако доматът не е сварен или задушен, те попадат в тялото на човека.

Затова винаги избирайте гладки домати, без пукнатини и наранявания. Зелените подправки като магданоз, копър и целина също заемат лидерска позиция по причиняване на натравяния.

Бактериите, които са по земята, кацат върху зелените клонки, а освен това зелените подправки всмукват вредните вещества от почвата.

източник gotvach.bg

Comments

2 КОМЕНТАРИ

  1. Много добра агитация, за избягване на суровите храни, което естествено ще създаде достатъчно болни хора, от които някой има нужда. Отдавна е доказано, че даден човек, може да се храни със най отбрана и качествена храна, но винаги зготвена, той обезателно ще се разболее. Топринната обработка на храната, убива биологическата стойност на храната и хранейки се само със такава денатурирана храна, човекът се лишава не само от бесценните витамини и ензими, но и от също бесценната космическа енергия със която са заредени суровите храни. Не е за пренебрегване и химическите промени на минералите във храните, под въздействие на високите температури. Точно топлинната преработка на храните, допринася много болести на човека и съкращава твърде много от годините на човека. Той човекът, е конструиран да живее много по дълги години от сегашните средно 80.
    Петров – Натуропат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.