Още причини, защо е важно да пием много вода

Много от нас имат нужда не от два, а от три и повече литра течности дневно. Повечето жители на планетата ни дори не подозират, че през целия си живот те постоянно не получават вода, в количеството, което е необходима на техния организъм.

Всъщност това неведение съвсем не е учудващо. Дори специалистите диетолози, а и останалите лекарски кадри, твърдят, че човек получава достатъчно течности от съпътстващи продукти – плодове и зеленчуци.

Вероятно на планетата ни има и хора, на които са им достатъчни течностите, приемани по този начин, обаче сериозните дългогодишни изследвания на менюто на огромно количество хора, показват, че нещата не са толкова прости.

Осемдесет процента от нашата кръв се състои от вода. Попълвайки запасите от течности в организма, вие спомагате изработването на нови здрави кръвни клетки – хемоцити.

Костите ни се състоят от петдесет процента вода и е естествено да имат нужда от нея постоянно, за да се изработват здрави костни клетки – остеоцити.

Ако приемате много течности, помагате на вашия организъм по-лесно да понася болка, защото така карате лимфата да се премества по-бързо.

Водата помага за по-бързото извеждане на различни видове вредни вещества, отрови и токсини от организма на човека, посредством лимфната система, бъбреците и стомаха.

 

Водата служи за смазка на ставите ни, което помага да се намали триенето между тях и ги предпазва от бързо износване, като помага и да се понижи болката в случай на нужда.

 

Водата регулира и процесите на обмяна в нашия организъм. Колкото по-едър е човек, толкова по-голямо е количеството течности, от което има нужда.

 

Водата също помага и за поддържане на електрическите процеси протичащи в нашето тяло, осигурявайки правилното функциониране на нервната ни система и мозъка.

източник gotvach.bg

 

Related Articles

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Ако имате често синини по тялото – ето какви са най-честите причини?

Дали сте се събудили сутрин и сте забелязали синина по тялото си, без да сте се удряли по някакъв начин? Ако това се случва...

Коя храна увеличава значително риска от Алцхаймер според учени от САЩ?

Болестта на Алцхаймер е един от водещите проблеми пред стареенето на населението в света. Въпреки че все още не е известна точната причина, учените...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни