Яйцата запазват организма млад

Ако всяка сутрин консумирате яйца за закуска, ще донесете на организма си двойна полза. Първо яйцата са един от най-добрите избори за старт на деня и второ – те са извор на младостта.

Консумацията на дори едно яйце дневно доказано подобрява скелетната мускулатура и предпазва организма от някои болести, които са рискови при по-голяма възраст на хората.

Че яйцата са много полезни за здравето и са в състояние да намалят риска от някои заболявания, отдавна се знае.

С процеса на стареенето идват капаните на опасността от сърдечни заболявания и слепота, а те могат да бъдат избегнати, ако редовно сме консумирали яйца.

Според журнала “Nutrition & Food Science”, яйцата са богати на съединения, които понижават лошия холестерол и предотвратяват загубата на важни протеини в организма.

Като изключително добър източник на протеини, както и на различни други хранителни вещества, яйцата са важна храна за пенсионерите.

Те предоставят всички основни аминокиселини за хората и осигуряват няколко витамини и минерали, включително витамин А, рибофлавин, фолиева киселина, витамин В6, витамин В12, холин, желязо, калций, фосфор и калий.

В яйцата се съдържа холин, който е важен хранителен елемент за развитието на мозъка и е изключително важен при бременни и кърмещи жени. Той осигурява здравословно развитие на мозъка на плода, а е полезен и в напреднала възраст.

Витаминозната бомба на яйцата представлява жълтъкът, защото в него се съдържа цялото количество на витамин А, D и Е. Яйцето е една от малкото естествени храни, които съдържат витамин D.

За сведение, един голям яйчен жълтък съдържа около 60 калории, а яйчният белтък съдържа около 15 калории. Голям жълтък съдържа повече от две-трети от препоръчваната дневна доза от 300 мг холестерол.

източник gotvach.bg

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни