Яйцата запазват организма млад

0
879

Ако всяка сутрин консумирате яйца за закуска, ще донесете на организма си двойна полза. Първо яйцата са един от най-добрите избори за старт на деня и второ – те са извор на младостта.

Консумацията на дори едно яйце дневно доказано подобрява скелетната мускулатура и предпазва организма от някои болести, които са рискови при по-голяма възраст на хората.

Че яйцата са много полезни за здравето и са в състояние да намалят риска от някои заболявания, отдавна се знае.

С процеса на стареенето идват капаните на опасността от сърдечни заболявания и слепота, а те могат да бъдат избегнати, ако редовно сме консумирали яйца.

Според журнала „Nutrition & Food Science“, яйцата са богати на съединения, които понижават лошия холестерол и предотвратяват загубата на важни протеини в организма.

Като изключително добър източник на протеини, както и на различни други хранителни вещества, яйцата са важна храна за пенсионерите.

Те предоставят всички основни аминокиселини за хората и осигуряват няколко витамини и минерали, включително витамин А, рибофлавин, фолиева киселина, витамин В6, витамин В12, холин, желязо, калций, фосфор и калий.

В яйцата се съдържа холин, който е важен хранителен елемент за развитието на мозъка и е изключително важен при бременни и кърмещи жени. Той осигурява здравословно развитие на мозъка на плода, а е полезен и в напреднала възраст.

Витаминозната бомба на яйцата представлява жълтъкът, защото в него се съдържа цялото количество на витамин А, D и Е. Яйцето е една от малкото естествени храни, които съдържат витамин D.

За сведение, един голям яйчен жълтък съдържа около 60 калории, а яйчният белтък съдържа около 15 калории. Голям жълтък съдържа повече от две-трети от препоръчваната дневна доза от 300 мг холестерол.

източник gotvach.bg

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.