С какво да заменим скучната фитнес зала?

jena-trenira-v-zala

Знаете, че трябва да започнете да спортувате. Тайничко завиждате на ваши приятели, които ходят три пъти в седмицата във фитнес залата и спортуват без извинения. Но само когато си помислите за „Фитнес зала“ и ви се отщява.

Там е пълно с уреди, които дори не знаете как точно да използвате, има някакви „бягащи пътечки“, които са скучни и освен това едни силни мъже вдигат около вас и вие се чувствате безпомощни и не на място.

Вече има безброй алтернативи да спортувате. Чухте ли за най-модерния начин за горене на мазнини? Това е „кардиотенис“. Поредната алтернатива да се разтоварите от стреса и да горите излижни калории.

Това обаче е просто поредната мода. В действителност, нямате нужда от нищо друго, освен от силна мотивация, малко знания и креативност, за да спортувате всеки ден, да се чувствате здрави и енергични и да имате тонус за всички предизвикателства на деня.

Има няколко алтернативи, с които бихте могли успешно да замените фитнес залата и които дори можете да практикувате без това да ощетята бюджета ви.

  1. Домашна тренировка – това означава да спортувате вкъщи. Вече има безброй филмчета и беmuj-kateri-stulbiзплатни уроци в интернет. Няма да имате нужда от специално облекло или маратонки. Ако искате спортувайте по пижама. Може да си припомните статията за домашен фитнес тук.
  2. Спорт на открито – сещате ли се за енергичните старчета, които кръстосват планините и на които тайничко се везхищаваме. Е, най-вероятно нямате време да ходите в планината през ден, но поне паркове има в града. Започнете с леки разходки и когато сте готови за по-големи натоварвания – бягайте. Няма нищо по-тонизиращо от тренировка на открито.
  3. Лостове – лостовете не са за всички, но дори и начинаещите биха могли да си направят една приятна тренировка на лостовете в училище или пред блока. Има вероятност да ви гледат странно, но си избирайте часове, когато няма никой или си вземете другарче за кураж и подкрепа.
  4. Карайте колело – ако имате такова и ако ви харесва да карате колело. На който му харесва няма как да не се сети сам за тази алтернатива.
  5. Изкачване на стълби – има едно изследване от Кьолнския Спортен Университет, в което се твърди, че при изкачването на стълби се горят най-много калории и се равнява на тежко изкачване в планината. Стълби има навсякъде – ако не ви е удобно да притеснявате съседите, отидете на най-близкия стадион.

Както видяхте не е необходимо нищо повече от воля и желание. Поставете си някаква цел, изберете си дни, в които задължително ще тренирате. Остава само дарешите кой е най-подходящият за вас начин.

И накрая няма как да не завърша с изречението, което може би вече ви дразни – „Не забравяйте да се храните здравословно“, не само за да се отървете от излишните килограми, но и за да имате енергия, самочувствие и здраве.

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama.com

Related Articles

Как да отслабнем без диети и хапчета? Научете 5-те основни принципа

Представете си, че може да отслабнете, без да се налага да се откажете от любимите си храни, бзе да се налага да спазвате строги...

Дали имате висок холестерол? Това са първите симптоми!

Високият холестерол е сериозен проблем, който може да влоши здравното ни състояние. Много хора страдат от него и не знаят за това. Поради тази...

Как дъвченето на карамфил може да ви предпази от куп болести?

Дъвченето на карамфил е метод, използван от векове в различни култури за лечебни и козметични цели. Карамфилът има антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства, което...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
691ПоследователиПоследвай ни

Последни