С какво се лекува зъбобол в домашни условия?

Нищо не е по-лошо от зъбобол и когато той се появи, може да е трудно да се съсредоточите върху нещо друго, докато не намерите облекчение. За щастие има няколко домашни средства, които могат да помогнат за облекчаване на болката и дискомфорта при зъбобол. Прочетете нататък, за да научите повече за различните лечения, които можете да използвате у дома, за да се справите с този неприятен проблем.

Изплакване със солена вода

Изплакването със солена вода е един от най-простите и ефективни начини за намаляване на възпалението и облекчаване на болката, причинена от зъбобол. За да направите изплакване със солена вода, смесете 1 чаена лъжичка сол в 8 унции топла вода. Размахвайте тази смес в устата си в продължение на 30 секунди, преди да я изплюете. Повтаряйте този процес до три пъти на ден, докато симптомите ви се подобрят. Изплакванията със солена вода са особено полезни, ако зъбоболът ви е причинен от заболяване на венците или други инфекции в устата.

Студен компрес

Прилагането на студен компрес върху засегнатата област на лицето ви също може да облекчи зъбобола. Просто вземете пакет с лед или торбичка със замразени зеленчуци и ги увийте в тънка кърпа, след което ги притиснете към бузата си за по 10-15 минути. Това ще помогне за намаляване на възпалението и ще осигури временно облекчение на болката и дискомфорта. Не прилагайте лед директно върху кожата, тъй като това може да доведе до допълнително увреждане или дразнене.

Масло от карамфил

Маслото от карамфил се използва от векове като билково средство за лечение на зъбна болка благодарение на антисептичните и противовъзпалителните си свойства. За да използвате масло от карамфил за облекчаване на зъбобол, просто намажете малко масло върху памучно топче или клечка за зъби и го нанесете директно върху засегнатата област за 10-15 минути наведнъж. Трябва да почувствате облекчение скоро след нанасянето на карамфиловото масло, но не забравяйте да не го поглъщате, тъй като то може да причини стомашно разстройство, ако се погълне в големи количества.

Зъбните болки могат да бъдат изключително болезнени и разсейващи, което ги прави трудни за пренебрегване, докато не получите професионално лечение от вашия зъболекар. За щастие има няколко домашни средства, които могат да осигурят временно облекчение, докато чакате за среща с вашия зъболекар или лекар. Изплакване със солена вода, студен компрес или масло от карамфил са чудесни варианти, които могат да помогнат за бързо и ефективно облекчаване на болката, свързана със зъбобол – така че няма нужда да страдате в мълчание! Не забравяйте обаче, че тези средства никога не трябва да заместват посещението при зъболекар, ако имате постоянни зъбобол или други стоматологични проблеми – затова не се колебайте да си запишете час при нужда!

Related Articles

19 Запомнящи се пожелания за Нова Година 2024

Искате да направите празниците още по-специални? Нашата колекция от пожелания за нова година ще добави емоционален оттенък на вашите поздрави, като ги направи истински...

Ракията: Вдига ли кръвното налягане или го сваля?

Ракията е една от най-популярните алкохолни напитки в България, която се консумира от дълго години. Още повече това ще се увеличи през идващите Коледни...

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни