С какво се лекува зъбобол в домашни условия?

Нищо не е по-лошо от зъбобол и когато той се появи, може да е трудно да се съсредоточите върху нещо друго, докато не намерите облекчение. За щастие има няколко домашни средства, които могат да помогнат за облекчаване на болката и дискомфорта при зъбобол. Прочетете нататък, за да научите повече за различните лечения, които можете да използвате у дома, за да се справите с този неприятен проблем.

Изплакване със солена вода

Изплакването със солена вода е един от най-простите и ефективни начини за намаляване на възпалението и облекчаване на болката, причинена от зъбобол. За да направите изплакване със солена вода, смесете 1 чаена лъжичка сол в 8 унции топла вода. Размахвайте тази смес в устата си в продължение на 30 секунди, преди да я изплюете. Повтаряйте този процес до три пъти на ден, докато симптомите ви се подобрят. Изплакванията със солена вода са особено полезни, ако зъбоболът ви е причинен от заболяване на венците или други инфекции в устата.

Студен компрес

Прилагането на студен компрес върху засегнатата област на лицето ви също може да облекчи зъбобола. Просто вземете пакет с лед или торбичка със замразени зеленчуци и ги увийте в тънка кърпа, след което ги притиснете към бузата си за по 10-15 минути. Това ще помогне за намаляване на възпалението и ще осигури временно облекчение на болката и дискомфорта. Не прилагайте лед директно върху кожата, тъй като това може да доведе до допълнително увреждане или дразнене.

Масло от карамфил

Маслото от карамфил се използва от векове като билково средство за лечение на зъбна болка благодарение на антисептичните и противовъзпалителните си свойства. За да използвате масло от карамфил за облекчаване на зъбобол, просто намажете малко масло върху памучно топче или клечка за зъби и го нанесете директно върху засегнатата област за 10-15 минути наведнъж. Трябва да почувствате облекчение скоро след нанасянето на карамфиловото масло, но не забравяйте да не го поглъщате, тъй като то може да причини стомашно разстройство, ако се погълне в големи количества.

Зъбните болки могат да бъдат изключително болезнени и разсейващи, което ги прави трудни за пренебрегване, докато не получите професионално лечение от вашия зъболекар. За щастие има няколко домашни средства, които могат да осигурят временно облекчение, докато чакате за среща с вашия зъболекар или лекар. Изплакване със солена вода, студен компрес или масло от карамфил са чудесни варианти, които могат да помогнат за бързо и ефективно облекчаване на болката, свързана със зъбобол – така че няма нужда да страдате в мълчание! Не забравяйте обаче, че тези средства никога не трябва да заместват посещението при зъболекар, ако имате постоянни зъбобол или други стоматологични проблеми – затова не се колебайте да си запишете час при нужда!

Related Articles

Задължителни храни за здраве и красота през студената зима

С настъпването на студеното зимно време е важно да обърнем специално внимание на храненето си, за да останем здрави и красиви. Макар че много...

Кои са най-здравословни зеленчуци на тиган – сами скачат в него?

Ако търсите бърз и лесен начин да добавите повече зеленчуци към диетата си, тогава не търсете нищо друго освен тигана си. Пърженето на зеленчуци...

5 здравословни комбинации от храни, с които да очаровате вашия стомах

Здравословното хранене става все по-важно в нашето ежедневие. Знаем колко трудно е да се поддържа диета, която се състои от пълноценни храни и не...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
693ПоследователиПоследвай ни

Последни