Секски дупе за новия ми бански

Колкото и изтъркано да звучи, пролетта е сезонът за освобождаване от излишните килограми натрупани през зимата, а може би и през годините. Ей сега ще дойде така мечтаното лято и ще трябва да се съблечем по бански.

И вие ли сте от тези хора, които искат тази година да изглеждат по-добре в новия си бански на плажа? Това е супер! Заложено е в човека да се стреми към съвършенство.

И тъй като дупето е една важна част от тялото, която много често ни издава, ако сме прекалили с въглехидратите или със седенето на едно място е важно да се погрижим за него да изглежда добре. Плоското, увиснало дупе, не е секси! Точка!

Знаети ли обаче, че положението на дупето не зависи само от упражненията, които правим, а от правилната стойка на тялото. Няма как, ако сте прегърбен/а и с вкаран навътре таз да изглеждате добре отзад. Дупето ще си стои плоско и това е. Затова, преди да Ви предложа упражнения трепач за мускулите на дупето нека да обърнем внимание на положението на таза.

Как да проверим дали тазът ни е в неутрална(т.е. правилна) позиция?

Поставете си ръцете на хълбоците. Би трябвало да напипате две кости – една от ляво и една от дясно – това са така наречените илиаци или Anterior Superior Iliac Spine. Тези две кости би трябвало да бъдат в една равнина, успоредни на земята. Сега намерете и пубисната кост – т.нар. срамна кост или Pubis Symphysis, която се намира в долната част на таза, под илиаците. Поставете ръцете си на илиаците и на пубисната кост, образувайки нещо като триъгълник с двете ръце. Тези три кости, трябва да бъдат в една права, вертикална линия погледнато от горе на долу (виж лявата картинка). Спрямо това къде се намират тези кости нагласете таза в неутрална позиция. В началото може би ще ви бъде трудно, но все пак си заслужава да опитате и да се сещата да държите или да корегирате таза в тази позиция по-често през деня.

Изместването на таза в неправилна позиция най-често се дължи на мускулен дисбаланс. Знаете – костите се управляват от мускулите. Причината за този мускулен дисбаланс пък най-често се дължи на продължителното седене на едно място. За да запазим здравето на таза, а съответно и здравето на цялото тяло трябва да поддържаме всички мускули в добра форма. Това означава да използваме мускулите колкото можем по-често и да ги разтягаме.

Мускулите, които са свързани с функцията на таза са тези на краката – от дупето та чак до петите и от хълбоците та чак до пръстите на краката, плюс част от мускулите на гръбначния стълб и на корема. Представете си само каква перфектна машина е тялото и от колко много мускули зависи положението на таза!

Времето навън вече позволява дългите разходки. Започнете още сега с една дълга и приятна разходка за събуждане на мускулите от зимния сън. Задължително е да обуете удобни обувки с равна подметка – дори и най-малкото токче ще повлияе на правилната стойка на тялото. А следващата седмица ще Ви издам три упражнения трепач за секси дупе. До тогава се старайте да поддържате таза в неутрална позиция. Отнася се както за жените, така и мъжете. 🙂

Ваня Висарионова – FitBabyHotMama

Related Articles

Кои храни ще ви спасят от студените крайници през зимата?

Когато времето стане по-студено, студените крайници могат да станат голям проблем за много от нас. Но знаете ли, че има храни, които могат да...

Ако имате често синини по тялото – ето какви са най-честите причини?

Дали сте се събудили сутрин и сте забелязали синина по тялото си, без да сте се удряли по някакъв начин? Ако това се случва...

Коя храна увеличава значително риска от Алцхаймер според учени от САЩ?

Болестта на Алцхаймер е един от водещите проблеми пред стареенето на населението в света. Въпреки че все още не е известна точната причина, учените...

Stay Connected

164,184ФеноветеХаресай
692ПоследователиПоследвай ни

Последни