ВКУСЪТ НА ДЕТСТВОТО В 25 КУЛИНАРНИ КАРТИЧКИ

0
1231

1-ВИ ТОМ НА „ИЗКУСТОВОТО НА ИСТИНСКАТА ХРАНА” ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА

Кой би помислил за пържени картофки с кетчуп по време на Коледните пости, ако можеше сам да приготви картофени лодки със сицилианска капоната?

Изкусителни комбинации между традиционни и нови продукти за Коледните пости ще бъдат предложени във втория том колекционерската поредица „Изкуството на истинската храна”. Той ще се появи на пазара в началото на месец ноември 2010 г.

Кулинарните вълшебници Галина Толкингтън и Диана Шингарова представиха първи том на колекцията рецепти в картички на 10.10.2010 година– на неделно матине в магазин CASAVINO Заимов. Над 250 почитатели на здравословния и активен начин на живот присъстваха на кулинарното арт събитие. Гостите бяха изненадани със собственоръчно приготвени от домакините ръжени соленки, бонбони от рошков и хапки с полента и песто от рукола.  Към атрактивното меню CASAVINO добави червено и бяло вино QUANTUM на Домейн Бойар.

„Отне ни 3 години да подготвим първия том на „Изкуството на истинската храна”. През цялото това време работихме с идеята колко важно за тялото и душата е да се храним с истинска храна”, заяви Галина Толкингтън.

Представяйки избрани кулинарни предложения под формата на малки компактни картички, авторите залагат на по-близък контакт между хората и храната.

Гостите на събитието имаха удоволствието да се запознаят отблизо с изкуството на декупажа. Диана Шингарова – автор на фотосесиите и графичната концепция – изработи уникална дървена кутия, предназначена да побере всичките осем тома от кулинарното издание. Присъстващите получиха и оригинални идеи как бързо, лесно и красиво да приготвят своите здравословни офис закуска и обяд. Сред бързите и лесни предложения на Галина бяха чушка пълнена със сирене, сушен домат и мащерка, нахутени хлебчета с прясно сирене, ленени сухари със сушени плодове и цитруси.

Събитието даде начало на кулинарния фото конкурс „Здравословното е красиво”. Всеки, който иска да сподели своите кулинарни умения, може да го направи на страницата във facebook на The Art of Real Food. В конкурса „Здравословното е красиво” могат да участват снимки на ястия, приготвени по рецепти от „Изкуството на истинската храна”. От този октомври в продължение на една година всеки месец ще бъде избирана най-атрактивната снимка, която ще получи автентична дървена кутия от The Art of Real Food, изработена Диана Шингарова. А през месец октомври 2011 г. една от 12-те най-добри снимки ще получи голямата награда на конкурса.

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.