Започнете деня с мюсли, за да сте красиви

0
2057

Всеизвестно е, че външността е неразривно свързана със здравето. Дефицитът на витамини, неправилното хранене, заобяванията на органите веднага се отразява на кожата и косата ни.

В такива случаи не е достатъчно да смените шампоана и крема, трябва сериозно да се замислите над това какво консумирате. Това се отнася най-вече за закуската.

Сутрешното хранене трябва да е леко, но в същото време да осигурява на организма витамини и микроелементи, които да го заредят с енергия за дълги часове.

Една от идеалните закуски са мюслите. Благодарение на високото съдържание на витамини и баластни вещества мюслите се усвояват добре от организма и са идеални за тези, които искат да имат красива коса и кожа.

На пазара има огромно количество готови за употреба мюсли. Но като цяло те имат един огромен недостатък – съдържан много рафинирана захар.

Тя може да бъде маскирана като глюкоза, карамел, декстроза. Затова е най-добре да приготвите здравословната си закуска сами. Рецептите за приготвяне на мюсли са разнообразни, но основната им съставка са пшеничните или овесените трици, мед и по възможност цветен прашец.

Триците са баластни вещества и не само са полезни, но са необходими за правилната работа на стомаха и за обмяната на веществата. Те са своеобразна четка и щом попаднат в червата, изхвърлят всичко ненужно от тялото.

Овесените трици намаляват с десет процента нивото на вредния холестерол в кръвта. При чест запек наблегнете на баластните вещества в менюто си. Но след порцията мюсли трябва да поемете и много течности, защото баластните вещества трябва да бухнат в червата.

За ползата на другата съставка на мюслите – меда – знае всеки. Още от древни времена хората са го използвали за лечение и профилактика на различни заболявания.

Този сложен биологичен продукт съдържа много натурална захар, органични и минерални киселини, и то във форма, която е най-подходяща за усвояване от организма.

Освен това медът съдържа калций, фосфор, желязо, магнезий, калий и йод, а също така витамини от групата В, белтъчини и дъбилни вещества. Цветният прашец съдържа всички микроелементи, необходими за нормалното развитие на всеки организъм.

Той съдържа цели 28 елемента. Най-високо е съдържанието на калий, но прашецът съдържа също така мед, желязо, калций, фосфор, магнезий, цинк и други необходими на организма вещества.

Цветният прашец съдържа и много ферменти, които играят важна роля в обмяната на веществата. Благодарение на лечебните си свойства цветният прашец действа подмладяващо на организма и положително влияе на храносмилателния тракт, подобрява функцията на белите дробове и добре се отразява на кръвообращението.

източник gotvach.bg

Comments

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.