Автори


Mariya-DimitrovaМария Димитрова съчетава две свои страсти – преподаване на английски език и писане на статии. Интересът й към здравословното хранене се появява преди десетина години, когато започва да търси информация в разнообразни източници – Интернет, книги, разговори със специалисти по хранене и спорт. Един от принципите, в които вярва е, че научените полезни знания, стават наистина полезни, когато се прилагат. Стреми се да прилага голяма част от наученото в живота си. Мария вярва в смисъла на задаването на въпроси, четенето, търсенето на баланс, емпатията и емоционалната интелигентност. Вярва, че всички тези неща дават шанс на човек да се развива и променя, за да се научи да бъде здрав, успешен и щастлив. Може да видите нейни статии и в блога myvelikoturnovo.com.

mariyavdimitrova@gmail.com


Galina Denzel

Галина Дензел е фитнес експерт, специалист по Ресторативно Движение, консултант по здравословно хранене и автор на колекцията с рецепти ‘’Изкуството на истинската храна’’. Тя е активен блогър, лектор, автор на няколко книги на английски език и пише за редица български и чужди издания. Галя разделя времето си между два континента и ръководи тренировъчните и хранителни програми на хора и групи с различни нужди – от оптимизиране на теглото, до превенция на различни заболявания и подобряване на креативността и продуктивността.


Rayna-Stoyanova

Д-р Райна Стоянова е експертът в Happy&Healthy по здравословно хранене. Нейният опит в областта на храненето и диететиката води началото си от студентските и години. Стажът и в Париж и позволява да работи с имена като д-р Пиер Дюкан, проф. Готие, проф. Карел и обогатява опита и в борбата с излишното тегло.

Д-р Райна Стоянова специализира гастроентерология в една от най-елитните болници в страната – ‘Лозенец’- д-р Стоянова съчетава успешно клиничния и академичен медицински подход с превенцията и профилактиката на здравето чрез хранене. Младата лекарка е убедена, че храненето стои в основата на повечето заболявания.


Cvetanka-Yanakieva

Д-р Цветанка Янакиева завършва Медицинска академия-София. Магистър по медицина.

Има призната специалност по спортна медицина. Работила е  в Районна болница – гр. Лом, Националния център по спортна медицина, Медицински център по рехабилитация и спортна медицина, Кабинет по спортна медицина.

Завършила специализации по спортна медицина, ехография, токсикология, анестезиология и реанимация, здравен мениджмънт.

Има дългогодишен опит в областта на спортната медицина, профилактиката, хранене, отслабване, възстановяване и биостимулиране.

Тя прилага съвременни програми за здравословно отслабване .


Vanya-Visaryonova

Ваня Висарионова – нашият = Ваш спортен консултант. Дългогодишен кондиционен треньор и специалист в областта на физическата подготовка по време на бременността. Обучението ѝ за дула я обоготява със знания и опит за емоционалното и физическо състояние на жената по време на раждането. Ще Ви помогне да се възстановите ефективно след раждането и да влезнете в желаната от Вас форма, роля и/или рокля.

Завършила е НСА „Васил Левски“, Висшето Немско Спортно Училище в Кьолн, а в момента се обучава в Ресторативно движение към Института по Ресторативно Движение, Калифорния. Можете да зададете Вашите въпроси към Ваня Висарионова на мейл fitbabyhotmama@gmail.com, както и да намерите повече информация на сайта fitbabyhotmama.com


 

ipokratis-papadimitrakos

Ипократис Пападимитракос, или Ипо, както го наричат неговите клиенти и приятели, е сред най-известните специалисти по храненето в България с над 10-годишен опит. Роден е през 1973 г. в Гърция. Установява се в София през 1993 г. Завършва кинезитерапия в Националната спортна академия (НСА) и психология във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Защитава докторат и специализира в областта на психосоматичните заболявания. Първият му професионален опит е като фитнес инструктор и диетолог във фитнес център „Ялта“. Основната му идея е трениращите за здраве да комбинират хобито си с правилно хранене.
През 2000 г. създава собствен кабинет, който са посетили над 5000 души, сред които едни от най-популярните личности у нас.

През 2012 г. Ипократис публикува първата си книга – „ИПОлогия на храненето. За диетите, за душата и борбата с килограмите“. В нея той запознава читателите със своите методи на работа и предлага напълно нов подход към диетите и „борбата“ с килограмите.


Яна Данаилова

Яна Данаилова е докторант, сертифициран преподавател по йога към Международната йога асоциация, веган, храни се 90% със сурова, органична храна, следва диплома за Здравословен нутриционист към Shaw Academy, ПР е на Българско Вегатарианско Общество, води лекции за здравословно хранене и изготвя индивидуални хранителни режими, с цел редукция на теглото или общо оздравяване на организма. Дълбоко вярва в целебната сила на живата, органичната, здравословна храна и отдадено и открито споделя своя опит и знания с всички свои клиенти, като посвещава своите сили и енергия в посока оздравяване на хората около нея. Вярва, че здравето ни е най-важно, дори е безценно, а то до голяма степен се определя от храната, която консумираме ежедневно.


%d0%b9%d0%be%d0%b0%d0%bd%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d0%b2%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b0

Здравейте, казвам се Йоанна Павловa!

Здравословното хранене ме накара да преоткрия много истини в моя живот, вдъхнови ме да открия купища нови неща, за които не съм и подозирала. Най-важното нещо, което научих е, че хранейки се здравословно ти не се лишаваш от нищо. Така всъщност приемаш най-доброто от храната и откриваш купища неподозирани вкусове. Съветът, който мога да отправя, е един единствен, но събрал в себе си цялата истина за здравословния начин на живот – за да се чувстваме добре в кожата си не трябва да ограничаваме тялото и ума. Те всъщност са тези, които знаят кое е най-доброто за нас.

Създавайки моя блог HealthyInspiration by Joanna, реших да споделя всичко онова, което ме вълнува, вдъхновява и изобщо ме кара да живея един по-красив, по-балансиран и щастлив живот.


Здравейте!

Казвам се Камелия Буюклиева и съм сертифициран клиничен диетолог, фитнес инструктор, както и Аюрведа терапевт и консултант. Завършила съм в Лондон, където също съм работила в няколко големи клинични центъра- за хора с психични и хранителни разстройства, за онкоболни, за хора с диабет и ендокринни заболявания, както и за деца.

Интересът ми към превантивната медицина започна, когато бях едва на 12 години- тогава беше от чисто любопитство, даже суета. Днес, 11 години по-късно, мога гордо да заявя, че съм превърнала това мое хоби в кариера, която не само ми доставя удоволствие, но и помага на хората около мен.